Nagy volt a különbség a Szeged és az OFKSE között

MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 37-21 (18-8)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, zárt kapuk mögött. V.: Rontó, Szanyi. Szeged: ALILOVIC – SOSTARIC 6 (2), Kaspárek 2, Gaber 3, Rosta 3, KÄLLMAN 8, Bombac 3 (1). Cs.: MIKLER (kapus), Bodó 2, Tóth J., Zsitnyikov 5, SZILÁGYI B. 5, Rea. Mb. edző: Marko Krivokapic. Orosháza: ÖZMUSUL – Kiss A. 1, Pásztor M. 2, Tóth K. 4, Ushal 1, LELE 6 (2), Németh L. Cs.: Majdán (kapus), Sakic, Döme 2, Bella 2, Lászlai 3, Molnár G., Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 12 ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Az orosháziaknál a jobbszélső Pásztor Máté új szerepkörben, jobb oldali átlövőként mutatkozott be.

Alekszej Ushal találata vezette fel az októberről pótolt mérkőzést, de az orosháziak következő lövését már védte Mirko Alilovic, a szegediek horvát kapusa. Hat perc elteltével már négy gólra duzzadt a szegedi előny, köszönhetően nagy részben Alilovicnak, aki már a hatodik védésénél tartott. A 8. percben 6-2-nél időt is kért Ratko Djurkovic, az OFKSE vezetőedzője. Ha nem is olyan arányban, de Özmusul is szorgalmasan fogta a labdákat. Nagy hibaszázalékkal játszott az Orosháza a szegedi kapu előtt, nem csoda, hogy csak nőtt a különbség a két együttes között, bő húsz perc elteltével már 10 gól volt közte. 17-6-nál újabb orosházi időkérés következett, ennél azért még a Szeged ellen is többet várt a vendégek trénere. A 26. percben kettős emberelőnybe került az Orosháza, előbb Sostaricot, majd szabálytalan csere miatt Kaspáreket is a kispadra száműzték. Nem tudott élni a lehetőséggel az OFKSE, a kékmezesek kihúzták kapott gól nélkül. Öt percig maradt érintetlen mindkét csapat hálója, végül Pásztor Máté volt eredményes.

Tóth Károly 4 gólig jutott a Szeged ellen

A második félidőben sem kímélte ellenfelét a BL-résztvevő Szeged, Mikler védései után indulásból sorra lőtte a gólokat a hazai együttes. A játékrész derekán faragott hátrányából az Orosháza, de a különbség így is tekintélyes maradt. A vendégeknél mindenki játéklehetőséget kapott, miközben többféle formációt is gyakoroltatott csapatával Ratko Djurkovic. A végét megnyomta a szegedi csapat Jonas Källman nem egészen két perc alatt háromszor is betalált Majdán kapujába.

A negyven gólt azért nem tudta elérni a Tisza-parti egylet, de ha csak az eredményt nézzük, így sem panaszkodhatnak.

Marko Krivokapic: – Örülök, hogy a fiúk megcsinálták, amit elterveztünk, bár nem sokat tudtunk készülni a mai mérkőzésre. Komolyan vettük a meccset, kihoztuk magunkból a maximumot.

Ratko Djurkovic: – Próbáltunk új ötleteket bevetni, nehéz helyzetben vagyunk a sérülések miatt. Vasárnap fontos ellenfél következik, sok jó, biztató dolgot láttam a jövőre nézve.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.