Az első félidőben eldőlt a két pont sorsa

Budakalász Kézilabda Zrt. – Orosházi FKSE-LINAMAR 34-25 (21-8)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Budakalász, zárt kapuk mögött. Vezette: Altmár, Horváth. Budakalász: VÁCZI 1 – Varjú 4, PERISIC 7 (1), Rotim 2, Radnic 1, KONCZ 6, Holpert 1. Csere: Boros (kapus), Tyiskov 3, Nagy N. 2 (1), Fórizs, Prokop 2, Kiss B. 2, Ceranic 2, Dávid M. 1. Vezetőedző: Csoknyai István. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Tóth K. 7, Ushal 1, Lászlai 3, Döme 2, Lele 5. Csere: Majdán (kapus), Bella 3, Németh, Kiss A. 3, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 0 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 0/0.

Az Orosháza két beállóval, hét a hat elleni játékkal kezdte a mérkőzést támadásban, de néhány könnyen bekapott üres kapus gól után Djurkovic mester nem erőltette tovább ezt a hadrendet (4-1). A vendégek Lele Ákos két átlövésgóljával próbálták tartani a lépést az ellenféllel, de azután sorra haltak el támadásaik a budakalászi kapu előtt, míg a másik oldalon Perisic kedvére lőtte a góljait. A 18. percben 13-6-os állásnál Ratko Djurkovics kikérte az első idejét, de ez sem használt, mert állandósul a két fél közötti 6-7 gólos különbség, sőt a 27. percben Perisic hetedik találatával már tízre nőtt a hazaiak előnye. A félidő végén pedig még Váczi kapus is betalált, a látogatók viszont 7 percen át gólképtelennek bizonyultak.

Dömééknek nem sok babér termett a budakalászi védők ellen (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész elején Kiss Axel duplájával faragott hátrányából az Orosháza (36. p.: 23-12), majd Lászlai is betalált a szélről, ami után Csoknyai István is időkérésre kényszerült. A folytatásban hiába talált a kapuba látványos kínai figurából Kiss Axel, ismét 13-ra nőtt a hazaiak előnye (45. p.: 28-15). A meccs hajrájához közeledve Bella és Tóth Károly eredményességével ugyan kozmetikázta az eredményt a vendéggárda, de kilenc találatnál közelebb nem tudott kerülni (56. p.: 32-23), ez a különbség megmaradt a találkozó lefújásáig.

A sérült Sakic, Kancel és Peskov nélkül felálló orosháziak sorsa már az első félidőben eldőlt, azt követően rendezték a soraikat és kevesebb hibával játszva helyreállították a megtépázott önbizalmukat.

Csoknyai István: – Az első félidei jó védekezés és kapusteljesítménye döntötte el a mérkőzést. Csapatunkat dicséret illeti a sok sebből vérző Orosháza ellen mutatott teljesítményéért.

Ratko Djurkovic: – Nagyon nehéz volt felkészülni a mérkőzésre, mivel három játékosunkat is nélkülöznünk kellett. Nem értettem az első félidei görcsösséget, sok könnyű gólt kaptunk. Rengeteg tennivalónk akad, várjuk a sérültjeink visszatérését. Célunk a bennmaradás, hiszem, hogy ez sikerülni fog.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.