Bravúr kell a kiesés ellen

A Dabas csapatának vasárnapi, Gyöngyös felett aratott győzelmével még élesebbé vált a bennmaradásért folytatott küzdelem a férfi kézilabda NB I-ben.

A tavaszi szakaszt rosszul kezdő Orosházi FKSE-LINAMAR csapatán is egyre nagyobb a nyomás és lassan tényleg ki kellene, hogy rukkoljon egy (de inkább több) bravúrral ahhoz, hogy elmozduljon a kieső pozícióból. A zöld-sárgáknak nem jött jól, hogy a bajnokság jelentős szakaszában gyengélkedő, jelenleg 10. helyezett Budakalász formája éppen ezekben a hetekben kezdett el felfelé ívelni. Az orosháziak szombati vendéglátója februárban legyőzte a Veszprémi KKFT-t és a Dabast is.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a Veszprém ellen – a nyilvánvaló vereség ellenére is – minden tekintetben jó irányba mutató játékot nyújtottunk – szögezte le a Ratko Djurkovic, az OFKSE-LINAMAR vezetőedzője. – Ha ez így folytatódik, pozitív eredményben reménykedhetünk. Gondot jelent, hogy Kancel Ottó és Aldin Sakic is sérült. A többiek részéről maximális felkészülés és koncentráció szükséges a jó szerepléshez.

Pásztor Máté bizakodó, szerinte egyre jobbak lesznek, és arra készülnek, hogy a közeljövőben több meglepetést is okoznak.

– Nagyon rosszul kezdtük a tavaszi szezont, de próbálunk építkezni. Minden edzésen lépésről-lépésre haladunk, és egyre összeszokottabb a társaság, így reméljük, hogy a hátralévő mérkőzéseken okozhatunk meglepetéseket. Ebben a reményben állunk neki a szombati mérkőzésnek is – nyilatkozta a klub hivatalos közösségi oldalán a jobbszélső.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.