Gyakorlómeccs a világsztárok ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – Telekom Veszprém 23-36 (12-19)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Tóth K. 3, Bella 3, Döme 2, LELE 6 (1), Németh L. 1 (1). Cs.: Majdán (kapus) 1, Kancel, Ushal, Sakic 4, Kiss A. 1, Lászlai 2, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Veszprém: CORRALES – SISKARJOV 7, MAHÉ 3, B. Blagotinsek 2, Ligetvári, Markussen, Strlek 3. Cs.: Cupara (kapus), NENADIC 8 (4), Maqueda 2, NILSSON 5, Borozan 1, Tönnesen 4, Moraes 1. Vezetőedző: David Davis.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4
.

Lele Ákos két váratlan, de eredményes megoldásával kezdődött a szombat esti csata, majd Németh László és Bella Csaba folytatta, miközben Maqueda szépített. Ezt az eredményt és különbséget a mérkőzés végén is minden orosházi szimpatizáns elfogadta volna. A szerdán a Motor Zaporizzsja ellen még – egyébként sikeres – Bajnokok Ligája-mérkőzést vívó bakonyiak azonban hamar felvették a mérkőzés fonalát és az egyre összehangoltabban működő magas védőfalukkal elvették az addig lelkes orosháziak lövőkedvét. A félidő derekán még így is fej fej mellett haladtak az együttesek, a zöld-sárgák vállát most nem nyomta akkora teher, mint mondjuk egy hete a „kis Veszprém” ellen. David Davis, a veszprémiek vezetőedzője folyamatosan cserélt, negyedóra elteltével már szinte mindenkit pályára küldött. A 17. percben 7-10-es állásnál időt kért Ratko Djurkovic, az orosháziak szakvezetője. Állandósította a három-négy gólos különbséget a mérkőzésre mindössze egy magyar játékost nevező Veszprém, s csak azután tudott jobban ellépni, amikor egyre nagyobb százalékban maradtak ki a hazai helyzetek, köszönhetően részben az egyre jobban védő Corralesnek. Az első félidő hajrája már egyértelműen veszprémi fölény jegyében zajlott.

Lele Ákos hat alkalommal vette be a veszprémiek kapuját (Fotó: Imre György – BEOL.hu)

A vendégek más védekezési variációkat is kipróbáltak, ami még annyira sem ízlett a hazaiaknak, mint a hatosfalas. Nenadicék egy 3-0-s szériával kezdték a második felvonást, kialakítva ezzel a 10 gólos differenciát. Djurkovic edző időt is kért. Az Orosháza visszajött mínusz nyolcra, nagyjából ez is lehetett a csapat célja, hogy ne szenvedjen súlyos vereséget. Időnként rohanásba ment át a játék, ami hibákat szült, ezekből persze hazai oldalon volt a kevesebb. A vége a barátságos mérkőzések hangulatát idézte, a bakonyi csapat még rátett egy lapáttal és magabiztosan győzött. Az orosháziak sokáig tartották a lépést neves vendégeikkel. Bella Csabáék jó néhány szép megmozdulást, gólt raktározhatnak el maguknak, melyeket a nagy tétre menő mérkőzéseken előhúzhatnak a tarsolyukból.

Ratko Djurkovic: – Az első két mérkőzésünk nem jól sikerült, de a mai meccsen már a hibák ellenére több biztató jelet láttam, mindenki igyekezett a legjobbját nyújtani.

David Davis: – Boldog vagyok, mert egy jó mérkőzést játszottunk. Komolyan vettük a találkozót, minden ellenfelünket tisztelünk, szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.