Lerohanták az Orosházát a veszprémi fiatalok

Orosházi FKSE-LINAMAR – Veszprémi KKFT 23-31 (15-18)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Bujdosó, Horváth V. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 5, Peskov 2, Ushal 3, Tóth K. 1, Kancel, Németh L. 4 (3). Cs.: Sakic 4, Döme 1, Bella 1, Lele 1, Lászlai 1, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Veszprémi KKft.: BORBÉLY – TÓTH P. 4, Tóth A., Vajda H. 3, FAZEKAS G. 8, ÉLES B. 7 (1), Hári 3. Cs.: Miklós (kapus), Szeitl L. 1, Kristóf 4, Bugyáki, Tóth M., Szmetán P., Seregi 1. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 12, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Bár a „kis Veszprémnek” is nevezett vasárnap esti ellenfél néhány napja a „nagy testvér” Telekom Veszprémmel döntetlenező Csurgót is legyőzte, Ratko Djurkovic együttesének nem volt szabad a papírformával foglalkoznia. A győzelem volt az elsődleges cél, s tulajdonképpen így is kezdték az összecsapást.

Fej fej mellett haladtak a csapatok, az első negyedórában szinte mindig az OFKSE vezetett egy góllal, amire rendre érkezett a válasz. Mondjuk az nem segítette a zöld-sárgákat, hogy a 15. percben már a harmadik játékosukat állították ki a bírók. Ez már következményekkel járt, a volt klasszis kapus Fazekas Nándor fia, a tehetséges Fazekas Gergő ráadásul elkezdte a gólgyártást, a 19. percben már az hatodik találatánál járt. Fokozatosan elhúzott a veszprémi csapat, a 23. percben már négy volt közte. Fazekashoz a másik ex-veszprémi kiválóság, Éles József utódja, Éles Benedek is felzárkózott, már ami a gólok számát illeti. Ami viszont fontos: az orosháziak nem szakadtak le, Peskovék abban bízhattak, hogy a háromgólos hátrányuk a második félidőben még ledolgozható.

A házi góllövőlista vezetője, Tóth Károly sem tudott csodát tenni vasárnap este

Igaz, nem sokáig, mert a bakonyiak egy 3-0-s rohammal indították a második felvonást, jött is az időkérés hazai részről. A hullámvölgy csak mélyült, az OFKSE képtelen volt betalálni, a 2. félidőben először 16 perc (!) elteltével sikerült ez Sakic révén. A fiatalok kissé visszább vettek a tempóból, az orosháziak pedig tudtak szűkíteni az eredményen.

Ezen a napon túl nagy volt a különbség a két gárda között.

Ratko Djurkovic: – A második félidőben nem volt támadókedvünk, sok labdát eladtunk. Úgy érzem, hogy nem vagyunk formában, sokat kell még dolgoznunk.

Tombor Csaba: – Fontos mérkőzésre készültünk, melyen jól játszottunk. Az első félidőben nagyon megszenvedtünk, de a második játékrész első tizenöt percében sikerült eldönteni a pontok sorsát.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.