Nehéz mérkőzés következik

A Dabasnál jóval veszélyesebb ellenfél érkezését várják Orosházára vasárnap: idei második NB I-es bajnoki kézilabda-mérkőzését a „kis Veszprémnek” is nevezett bakonyi együttessel vívja Ratko Djurkovic alakulata.

Azt mindenki tudja, hogy amit a Dabas ellen az első 38. percben támadásban nyújtott a zöld-sárga mezes alakulat, az édeskevés lesz a fiatal titánokból összegyúrt csapat ellen. Amit viszont azután mutatott a végül 19-19-es döntetlent elérő OFKSE, az már elég lehet, s akkor az első két mérkőzésre előre betervezett négy pontból hármat begyűjt a viharsarki gárda. Nem mellékesen a fiúk szeretnének győzelemmel kedveskedni a születésnapját kedden ünneplő vezetőedzőnek, Ratko Djurkovicnak.

A feladat persze nem lesz egyszerű, sőt, roppant nehéznek ígérkezik. Az Orosházánál három bajnokival többet játszó Veszprémi KKFT a 7. helyet foglalja el a tabellán, a szezonban legyőzte a Dabast, a Ferencvárost, a Gyöngyöst és szerdán a Telekom Veszprémmel ikszelő Csurgót is, szeptemberben Szegeden pedig csak három góllal maradt alul. A bakonyiak a Csurgó ellen már 12 góllal is vezettek, végül 27–19-re győzedelmeskedtek. A kapuban Borbély Ádám a meghatározó, irányító poszton pedig a korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor fia, Gergő a vezér. A 17 éves játékos 46 találattal vezeti a házi góllövőlistát, aki csak 7 góllal lemaradva követ a Csurgó ellen hatszor betaláló Hári Levente.

– Egy nagyon fiatal, futós csapat érkezik hozzánk, akik azonban eddig már bizonyították, hogy jól tudnak kézilabdázni. Nehéz mérkőzés lesz. Azt szeretném, ha a csapatom jobb játékkal rukkolna elő, mint az első meccsen a Dabas ellen, és persze itthon sikerülne tartani a két pontot – nyilatkozta Ratko Djurkovic, az orosháziak mestere.

Csapata és a saját várakozásairól az OFKSE 23 éves irányítója, Bella Csaba beszélt a klub hivatalos közösségi oldalán.

– Ismét hazai pályán játszunk, a Veszprémi KKFT csapatát fogadjuk. Egész héten erre a találkozóra készültünk. Nagyon gyors és hajtós összecsapásra számítunk. A kulcs az lesz, hogy miként fog működni a védelmünk. Nagyon szeretnénk megszerezni a két pontot. Reméljük, hogy mindenki szurkol majd otthon a számítógép előtt! – szólt a lelátóról egyelőre még hiányzó szimpatizánsokhoz is Bella Csaba.

Az orosházi csapatban még mindig nem teljesen egészséges a beálló Döme Szabolcs, rá végig még mindig nem számíthatnak a mérkőzésen.

Az összecsapás 18:00 órakor kezdődik zárt kapuk mögött az Eötvös téri sportcsarnokban, a két játékvezető Bujdosó Máté és Horváth Viktor lesz.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.