Tisztes búcsú a Magyar Kupától

SBS-Eger – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-27 (13-11)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, zárt kapuk mögött. V.: Medve, Südi. Eger: Balogh T. 1 – Lezák 3 (1), Rédei 2, Machác 10, Kiss G., Bernatonis 1, Holdosi 2. Cs.: Moscoso (kapus), Szepesi, Kovács M. 1, Szuharev 2, Tóth R. 3, Mándy, Száva 1, Tóvizi 2. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Peskov 1, Tóth K. 4, Molnár G. 6, Lele 4, Németh L. 3 (1). Cs.: Kancel, Sakic 6, Bella 1, Lászlai 1, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 2+Kovács Márk az 59. percben kizárva. ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

Több mint három hónap után játszott ismét tétmérkőzést az Orosháza, érthető, hogy nagy kedvvel vetették bele magukat a játékba.

A vezetést ugyan a hevesiek szerezték meg, ám a 6. percben Lele Ákos révén átvette a vezetést az Orosháza. A hazaiaknál a szlovák Machác vitte a prímet, csapata első négy gólját a beálló lőtte. A félidő feléig a vendégek tartották a minimális előnyt, ekkor azonban több kihagyott orosházi helyzet után Holdosi góljával fordult a kocka. A védelmek játszották a főszerepet, négy percig egyik oldalon sem esett találat, a gólcsendet végül Lele Ákos törte meg és ezzel ismét a zöld-sárgák vezettek. A 25. percben 10-10-es állásnál Ratko Djurkovic időt kért, úgy gondolta, egy-két ponton korrigálni kell a játékon. Nem töltöttek, csak tüzeltek a csapatok a következő időszakban, de a 29. percben Szuharev csak bevette Özmusul kapuját, majd Machác is, és ezzel az egriek éppen a szünetre dolgozták ki addigi legnagyobb előnyüket.

A sárga mezes Molnár Gergő gólerős játékot mutatott (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Nem kezdte jól a második félidőt az Orosháza, Németh László lövését Balogh hárította, Molnár Gergőt kiállították, a hevesiek pedig egy 4-0-s rohammal hat góllal elléptek. Próbálta felrázni csapatát Djurkovics edző, aki a 34. percben időt kért. Aztán 12 másodpercen belül kétszer is betaláltak a zöld-sárgák, faragva ezzel a hátrányból. Továbbra is jó volt az összhang a Bernatonis–Machác duó között, így az Eger távol tudta tartani magától az Orosházát. Nem találta a rést az egri védelmen az OFKSE, ha mégis, akkor a jól védő Moscosóban akadt el a labda. Aztán csak sikerült új erőre kapnia az Orosházának, négy gólra felzárkózott, mire Tóth Edmond látta szükségét az időkérésnek. A hajrában tovább közelített az Orosháza, a belelendülő Sakic góljaival kezdett izgalmassá válni a mérkőzés, már csak két gólra volt ellenfelétől csapata. Közelebb már nem tudott, mert a gólokat az egriek lőtték. Három perccel a vége előtt időt kért a vendégek edzője, igaz négygólos hátrányban már nem volt sok esély az egyenlítésre.

Győzelmével az Eger lépett tovább, de fontos, hogy több hónapnyi kihagyás után az Orosháza játszott egy jó mérkőzést.

Ratko Djurkovic: – Három hónap után az első mérkőzésünket játszottuk. Én sem tudtam, mire számítsak, de amit láttam, az elégedettséggel tölt el.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.