Megküzdenek a meccshiánnyal az orosháziak

Október 24-e emlékezetes dátum az Orosházi FKSE-LINAMAR kézilabdázóinak, hiszen akkor játszhattak utoljára tétmérkőzést.

A ceglédi döntetlent hozó bajnokit követően Orosházán ismét felütötte a fejét a járvány, most pedig a világbajnokság miatt szünet van a bajnokságban, csak a hazájuk nemzeti együtteseiben szerepet kapó légiósok tudtak pályára lépni.

A helyzet azonban megváltozik, mivel pénteken 18 órára Egerbe várják az Orosházát, ahol a Magyar Kupa 3. fordulója keretében lesz kötelezettsége.

– Sajnos a mérkőzésen még nem számíthatunk Döme Szabolcsra, aki az achillesét fájlalja, és a világbajnokságon szereplő Alekszej Ushalra sem, ő szombaton csatlakozik a csapatunkhoz – adott helyzetképet Ratko Djurkovic, az orosháziak vezetőedzője. – A felkészülés során hiányzott a szlovák válogatottnál tartózkodó Kancel Ottó, így nem tudtunk teljes csapattal gyakorolni. Az egri kupamérkőzés jó főpróba lesz a bajnoki sorozat előtt. Az ellenfelünk jó csapat, amit bizonyított is az őszi szezon második felében. A felkészülés alatt próbáltuk pótolni a megmutatkozó hiányosságainkat, igyekeztem a futást a kondival kombinálni. A hosszú szünet után törekedtünk arra, hogy bizonyos játékelemeket feljavítsunk. Magam is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen játékot fogunk nyújtani – tette hozzá.

A montenegrói szakember felhívta a figyelmet arra, hogy fejben még a szokásosnál is jobban ott kell „lenni” a mérkőzéseken.

– Komoly játékosokkal, jó emberekkel dolgozhatok, tudják, hogy mi a feladatuk – tette hozzá Ratko Djurkovic. – A bajnokságban nagyon fontos mérkőzésekkel indítunk, háromszor játszunk itthon zsinórban és az első kettőn, a Dabas és a „kis” Veszprém ellen csak a maximális négy pont megszerzésével leszek elégedett. Nehéz lesz újra felpörögni, de muszáj lesz.

A 31 éves csapatkapitány Németh László egyetértett edzőjével abban, hogy a Dabas elleni találkozóra már teljesen felkészültnek kell lenniük.

– Addigra minden technikai, taktikai utasítást végre kell, hogy hajtsa a csapat. Remélem, hogy a védekezésben három fontos emberünk is rendelkezésünkre áll majd és abban is bízom, hogy a sérülések és a Covid is elkerül bennünket.

Németh elmondta, hogy a két ünnep közötti szintfelhozó munkát január 4-től egy nagyon komoly alapozás követett, sok futással, technikai mozgással.

– Nagyon furcsa lesz újra pályán lenni, jómagam szeptember 9-én a Komló ellen meccseltem utoljára, a csapat nagy része pedig október 24-én, Cegléden. Nehéz volt úgy készülni, hogy az edzéseket nem követték tesztmérkőzések még most januárban sem, míg a többi együttes a Liga Kupában játszhatott. Remélem azonban, hogy az elmúlt évek rutinja hozzásegít bennünket ahhoz, hogy álljuk a sarat – zárta a csapatkapitány.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.