Egymás ellen az OFKSE egykori és jelenlegi beállója a világbajnokságon

A továbbjutásról már nem dönt, mégis érdemes követnie az orosházi kézilabda-kedvelőknek a világbajnokság fehérorosz – észak-macedón összecsapását.

Tavaly a kontinenstorna alatt összegyűjtöttük, kik azok a jelenlegi és egykori orosházi játékosok, akik részt vettek válogatottjuk tagjaként az Európa-bajnoki küzdelmekben. Hasonlóan tettünk most is, a világbajnokság alatt.

Balogh Zsolt részvételéről már korábban beszámoltunk, most viszont két olyan játékost találtunk, akiknek a nemzeti csapata éppen egymással mérkőzik a következő fordulóban. Egyikük az OFKSE-ben 2016 és 2018 között szereplő beálló, Nikola Markoski, aki az észak-macedón válogatott tagjaként lép pályára.

Nikola Markoski (17) és Alekszej Ushal (42)

Csapata nem a legjobb világversenyét futja, a csoportból ugyan egy győzelmüknek köszönhetően továbbjutottak, a középdöntőben viszont pont nélkül állnak. Markoski eddig öt gólt szerzett a tornán. A fehéroroszok beállója Alekszej Ushal jelenleg is az OFKSE játékosa, az ő válogatottja szintén a középdöntőig jutott.

A fehérorosz beálló főként védekezésben kapott eddig feladatot. A sors fintora, hogy a két játékos csapata utolsó mérkőzését éppen egymás ellen játssza a világbajnokságon, így ha a továbbjutás miatt nem is, az orosházi kötődésű játékosok miatt talán érdemes lesz követni a január 24-i összecsapást.

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.