Végre edzhettek egy jót az orosháziak

Viszontagságos heteket, hónapokat élnek át a hazai kézilabdaélet szereplői a koronavírus-járvány miatt, és ezalól az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es férfi csapatának tagjai sem kivételek. Több mint egy hónap után szerdán este újra edzés keretében találkozhattak egymással a játékosok.

A bajnokságot az orosháziak még rendben elkezdhették szeptemberben, majd a harmadik, Komló elleni mérkőzés után a csapatkapitány Németh László és a védőjátékos Kancel Ottó is megfertőződött a koronavírussal. Az együttes ezután még ugyan lejátszott négy bajnokit, de november elején további tíz játékost és több stábtagot ért el a kór, azóta pedig nem léphettek pályára a zöld-sárgák.

Ratko Djurkovic, az OFKSE montenegrói vezetőedzője – aki maga is megfertőződött a vírussal – harminc éve mozog a kézilabdában, de ilyen helyzetet természetesen – ahogy senki sem – még ő sem élt meg. Nagyon várta már a szerda estét, a szakembert az elkövetkezendő időszak programjáról is kérdeztük.

Fokozatosan terheli a csapatot Ratko Djurkovic (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Másodjára kezdjük újra a felkészülést. Az első két hetet nagyon óvatosan vesszük, amikor még nem beszélhetünk igazi felkészülésről. Az első időszakban Furákné Szabovik Renáta rehabilitációs tréner segítségével dolgozunk együtt. A héten napi egy foglalkozást tartunk, a jövő héttől már napi kettőt. Az igazi munka január 4-én kezdődik, bár nem lesz teljes a keret, hiszen fehérorosz beállónk, Alekszej Ushal és a török kapus Yunus Özmusul is hazája válogatottjánál tartózkodik.

– A fizikai munka mellett nagy szerepet fog játszani a pszichológia, sokat kell majd beszélgetni a játékosokkal – mondta Ratko Djurkovic. – Harminc éve vagyok a kézilabdában, s talán van már annyi tapasztalatom, hogy tudok ezen a téren is segíteni.

Azt még a vezetőedző sem tudta megmondani, hogy pontosan mikor játszhatják le a következő NB I-es mérkőzésüket. Ősszel hét bajnokit játszottak le és 13 maradt el, ebből hétre Orosházán, hatra idegenben került volna sor. Januárban az egyiptomi világbajnokság miatt amúgy is szünetel a bajnokság, leghamarabb – ha nem szól újra közbe a vírus – februárban folytatódik.

– Ősszel hét mérkőzést tudtunk lejátszani, az utolsón, Cegléden pontot szereztünk, pedig már nagy nehézségekkel küszködve léptünk pályára – kanyarodott vissza az elmúlt hónapokra Djurkovic. – Erős ellenfelekkel találkoztunk, a mérlegünk egy győzelem, egy döntetlen és öt vereség volt. Láttam jó dolgokat, a legnagyobb problémát a kommunikációs nehézségek okozták, hiszen a csapaton belül a magyarok mellett bosnyák, fehérorosz, orosz és török játékos is van a játékoskeretben. Ezen még jó lenne javítani. Még nem tudjuk a programot, de szeretnénk edzőmeccseket játszani, miközben január 20-a környékén Egerben játszunk a Magyar Kupa harmadik fordulójában – beszélt a januári folytatásról a szakember, aki megjegyezte, hogy egy magyar játékos még jól jönne bármelyik átlövő posztra.

A tegnap esti tréningen tizennégyen vettek részt a keretből, Özmusul és Ushal mellett Alekszej Peskov hiányzott, ám ő még a héten visszaérkezik Oroszországból.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.