Sosem tapasztaltunk még olyat, mint idén

A legrosszabbkor szakadt félbe tavasszal a bajnokság az Orosházi FKSE-LINAMAR kézilabdázóinak, de a mozgalmas felkészülést követően ősszel is komoly erőpróbák vártak rájuk. A csapat kapitánya, Németh László értékelte az elmúlt hónapokat.

– Egy jobb szériában voltunk tavasszal, amikor a koronavírus-járvány miatt leállították a bajnokságot, az akkori utolsó mérkőzésünkön a jó erőkből álló Fradi ellen játszottunk döntetlent. Addigra én úgy éreztem, összeért a csapatunk, mely többre volt hivatott, minthogy csak a bennmaradásért küzdjön, szerintem azzal biztosan nem lett volna probléma. Így, hogy végül eltörölték az egész szezont, nagyon furcsa volt, főleg azoknak a játékosoknak, akik befejezték a karrierjüket, sajnos még búcsúmeccset sem tudtak játszani – idézte fel a tavaszi hónapokat.

Németh László csapatkapitány értékelte a 2020-as évet (Fotó: Horváth Bence)

Nyáron azzal a céllal vágtak neki a felkészülésnek, hogy összeszoktassák a mostani csapatot, így több edzőmérkőzést is játszottak. Őszi bajnoki találkozóik közül a csapatkapitány a Komló elleni sikert emelte ki, valamint a ceglédi, idegenbeli döntetlent, amikor ugyan már nem volt teljes a csapat a járvány miatt, de szerzett egy pontot.

– A Komló legyőzése nagy fegyvertény volt. Furcsamód ellenük, amióta csak itt játszom Orosházán, többnyire idegenben voltunk eredményesek, nem hazai pályán. Ez most végre változott. Most a tabellán ugyan az utolsó előtti helyet foglaljuk el, de a felsoroltakon kívül a két nagyágyúval (Veszprém, Szeged) és felsőházba tartozó csapatokkal (Csurgó, Gyöngyös) játszottunk. A jövő évben több olyan mérkőzés jön, amit közvetlen riválisokkal játszunk majd, ezért nagyon bízom benne, hogy rövidesen sikerül is feljebb kapaszkodnunk – mondta.

Elmondta, pályafutása során még sosem tapasztalt olyat, mint idén. Már a tavaszi nagyobb kényszerszünet is szokatlan volt a kézilabdázók számára, amikor pedig pozitív tesztet produkáltak a játékosok, akkor 6 héten keresztül értelemszerűen még egy kisebb kocogásra sem volt lehetőségük. Sokkal rosszabb állapotból indult az újrakezdés, mint amilyenben valaha is voltak. Épp ezért az idei év nem a tervezésről, hanem az alkalmazkodásról szólt.

Nagy fegyvertény volt a Komló elleni győzelem (Fotó: Horváth Bence)

– Öröm az ürömben, hogy mivel a csapatok nagy része jóformán egyszerre esett át a betegségen, most már hátha nem lesznek további pozitív tesztek. Egyrészt a bajnokság kiegyensúlyozottabban tudna folytatódni, és mi is megtudnánk végre, hogy a mostani szezonban mire lehetünk képesek – tette hozzá Németh László.

Az edzések december 16-án folytatódnak a kézilabdázók számára, négynapos rávezető jelleggel a vírus után, majd a két ünnep között is folytatják a felkészülést, hiszen január 4-én ismét komoly feladatok várnak rájuk.

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.