Ketten edzhetnek csak az Orosházi FKSE csapatából

Az Orosházi FKSE-LINAMAR hét bajnoki mérkőzést vívott meg eddig a férfi kézilabda NB I-ben, és ezzel az élbolyban van a mezőnyben a lejátszott találkozók számát tekintve. Nagy eséllyel idén már nem fog nőni ez a szám, hiszen lassan egy hete a komplett csapat karanténban van.

A kivételt a csapatkapitány Németh László és Kancel Ottó jelenti, mindkét játékos edzhet, ám csapat és társak híján csak egyénileg.

– Ezt meg kell szokni, muszáj alkalmazkodni ehhez a helyzethez – kezdte Németh László, aki Kancel Ottóval együtt először került a csapatból karanténba a koronavírussal való „találkozása” miatt. – Szep­tember 14-én derült ki, hogy pozitív a tesztünk, majd 26-án tudták elvégezni a további vizsgálatokat. A labor után kardiológiai vizsgálaton és nem kötelezően mellkasröntgenen is átestünk. Nagyjából október 20-a körül kezdhettük el az edzéseket, és már nagyon vártuk, hogy pályára léphessünk. Mire a gyümölcsét élveztük volna a munkának, jött a többiekkel kapcsolatos rossz hír. A rosszban is van valami jó, hiszen így gyakorlatilag mindenki átesik a fertőzésen, és reményeink szerint már senki nem eshet újra vissza.

Németh László és Kancel Ottó már szeptemberben átestek a fertőzésen (Archív fotó)

Németh László hangsúlyozta, idén szinte biztos, hogy már nem lép pályára az orosházi csapat, s már csak a téli felkészülésre jöhet ismét össze.
– Úgy tudom, hogy most az első negatív teszt után négy héttel lehet csak visszakapni a sportorvosi engedélyt. Sok sportolónál sokáig pozitív marad az eredmény, mert a vírusdarabkák még benne vannak. Érdekes időszak elé nézünk, hiszen a máskor két hónapos téli felkészülést nem fogjuk tudni végig csinálni.

A csapatkapitánynak már nagyon hiányzik a játék.
– A karantén után viszonylag hamar visszahoztam magamat, ám a labdatechnika messze nem volt tökéletes. Hat hét után fogtunk ismét labdát, kemény időszak volt. A csapatjátékot most sem gyakorolhatjuk, egyénileg edzek. Mivel a feleségem fitneszoktató, kondiban nincs hiány. Türelmesnek kell lennünk, és próbálom a jó oldalát nézni: sokkal több idő jut a családomra, a feleségemre és az egyéves kisbabánkra.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.