Mi lesz veled, OFKSE?

A múlt héten látott napvilágot a hír, mely szerint az Orosházi FKSE csapatát is keményen elérte a vírus. A klub felnőtt játékosai és a stáb tagjai közül tíz esetben lett pozitív a covid-teszt.

A sport, a kézilabda orosházi rajongói aggódva vették tudomásul a hírt. A bajnokságról, a csapat közeli és távolabbi jövőjéről Vajer Tamás klubelnököt kérdeztük.

– Sajnos minket is elért a covid-dömping. Volt két pozitív esetünk, de Laci és Ottó is már edzésbe állt, most pedig a Budakalász elleni meccsre készülve a protokoll szerint ismét teszteltünk és ez az eredmény jött. Tíz teszt pozitív. Egyelőre az elkövetkező három mérkőzésünket elhalasztottuk. Ezután meglátjuk, milyen lehetőség lesz a bajnokság folytatására. Gond akkor lesz, ha nem lesz elegendő számú bevethető játékosunk, mert akkor újabb halasztások jönnek – kezdi a helyzetelemzést az elnök.

Helyszíni buzdításról egyelőre a szurkolók csak álmodozhatnak (Fotó: Horváth Bence)

A jelenlegi protokoll szerint egy játékos akkor térhet vissza, ha a tíz nap karantén utáni tesztje negatív. Utána három héttel sportorvosi kivizsgálást (nyugalmi és terheléses EKG, szívultrahang, laborvizsgálat stb.) követően állhat folyamatosan edzésbe.

– Sajnos elképzelhető, hogy ebben a naptári évben már nem lép pályára a felnőtt csapatunk, de mint tudjuk, a mostani helyzetben semmi sem biztos. Véleményem szerint ha december közepén el tudunk kezdeni edzeni, az már jó hír lesz – folytatja ez esélyek latolgatását Vajer Tamás.

Egyre inkább úgy látszik, hogy az egyik csapatot előbb, a másikat később, de mindegyiket elkapja ez a gonosz vírus. Arról pedig, hogy újra a lelátókat megtöltve biztassák a csapatot, a szurkolók egyelőre csak álmodozhatnak.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.