OFKSE-segítséggel újul meg a “Refi” sportpályája

Ezen a héten már el is készül a református iskola kültéri sportpályájának teljes felújítása, melyhez egy sikeres pályázaton keresztül vezetett az út.

Az új oldalpalánkok, labdafogó hálók már készen vannak, az EHF szabvány szerinti kültéri borítást a kijavított, szintbe hozott aszfaltos pályára a héten rakják fel a szakemberek. Vajer Tamás, az OFKSE elnöke elmondta, hogy egy jó, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által kiírt pályázatot találtak.

Vajer Tamás (Fotó: Horváth Bence)

– Egyesületünk számára mindig fontos volt az utánpótlásnevelés, de mert sok gyerekkel dolgozunk, mindig létesítményhiányban szenvedünk. Ezért is örültünk meg ennek a pályázati lehetőségnek. A tulajdonos Orosházi Önkormányzattal közösen elkészítettük a pályázatot és meg is sikerült nyerni mintegy harmincöt millió forintot erre a célra. Az iskolavezetés és a fenntartó református egyház is örömmel vette a kezdeményezést. Az új pálya kialakításának munkálatait, a minőséget az MKSZ felügyeli. A héten befejeződő munkák után létrejövő új pályán a járvány elmúltával lényegesen jobb körülmények között sportolhatnak a gyerekek – mondta el Vajer Tamás.

Víghné Pintér Lilla (Fotó: Horváth Bence)

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla is örül az új létesítménynek.

– Nagyon örültünk, hogy az iskolánkra esett a választás ezzel a projekttel kapcsolatban. Minden fejlődés örömteli, ez pedig különösen, hisz nagyon sok gyerekünk kézilabdázik és a lényegesen megjavuló körülményeknek köszönhetően ez a szám még növekedhet is. A korszerű talajú pályán a sérülés veszélye is jóval kisebb lesz a gyerekek számára, mint az aszfalton volt – teszi hozzá az igazgatónő.

A pályaborítás várhatóan még a héten elkészül, a kapuk is a helyükre kerülnek és a gyerekek birtokba vehetik a megújult pályát, amit már nagyon várnak.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.