Szoros mérkőzésen kaptunk ki

Csurgói KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-26 (11-9)

K&H Liga férfi kézilabda-mérkőzés, Csurgó, 300 néző. Vezette: Felhő, Öcsi. Csurgó: Tatai – Vasic 6, Leimeter 8, Borsos 1, Vasvári, Szeitl 3, Hanusz 2. Csere: Pallag, Bordás (kapusok), Krsmancic 8, Tormás, Gábor, Ács, Gerbhart, Kerkovits 1, Popovic. Vezetőedző: Alem Toksic. Orosháza: Özmusul 1 – Pásztor, Peskov 1, Tóth K. 7, Döme 3, Lele 7, Bella. Csere: Majdán (kapus), Ushal, Sakic 4, Molnár, Kiss A. 3, Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 6 perc + Borsos kizárva, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Ismét tartalékos kerettel, Németh, Kancel és Lászlai nélkül utaztak a viharsarkiak, de a mérkőzés előtt ígérték, hogy mindent megtesznek a pontszerzésért.

Lele góljával és Özmusul védésével indult a találkozó, a Csurgó a 3. percben szerezte első gólját, majd hamarosan egyenlített is (7. p.: 3-3). Mindkét oldalon akadtak technikai hibák és a két kapus is jól tette dolgát, így percekig nem született találat egyik csapat részéről sem. A félidő közepén az Orosháza balkezes átlövője, Peskov egy arcára kapott ütés következtében kiesett a játékból, ami tovább nehezítette Djurkovic mester variációs lehetőségeit. Mindezek ellenére Tóth góljával a 17. percben már kettővel vezetett a vendég együttes (4-6). Bővelkedett fordulatokban a játék, egyenlített a Csurgó, majd a 22. percben már 8-7-re vezetett is. A folytatásban a hazaiak emberhátrányból is kettőre tudták növelni előnyüket, ám Özmusul egy védését követően betalált az üres kapuba, majd egy parádés Lele-Döme összjátékot követően 9-9-et mutatott az eredményjelző. Az első félidő végjátéka azonban – nem kis részben Tatai bravúrjainak köszönhetően – a Csurgó perceit hozták, így hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Lele (24) hét gólja is kevés volt az üdvösséghez (Fotó: Csurgói KK)

Vasic kezdte meg a gólgyártást a második játékrészben, majd a másik oldalon a frissen beállt Kiss Axel is betalált, és a folytatásban is sokáig felváltva estek a találatok. A kétgólos hazai vezetést Özmusul védése és indítása után Sakic törte meg. Az Orosháza szívósan tapadt ellenfelére, a 42. percben Döme révén egyenlítenie is sikerült, sőt a vezetés megszerzéséért is támadhattak a zöld-sárgák, ám ehelyett ismét a somogyi gárda húzott el két góllal. A 46. percben Lele már a 7. gólját lőtte (20-19), de ismét nem sikerült beérnie ellenfelét az OFKSE-nek. A 43. percben már hárommal is vitt a Csurgó, amit Kiss Axel kínai figurás góljával és Tóth Károly találatával sikerült ismét egyre csökkenteni, de aztán hazai emberelőnyök és gólok következtek, így a vendégek csak loholni tudtak ellenfelük nyomában. Tóth találatával ismét feljött mínusz egyre az Orosháza, a másik oldalon pedig Borsos ütésért piros lapot kapott, ám fél perccel a lefújás előtt büntetőhöz jutott az egygólos előnyt birtokló Csurgó, így elszálltak a vendégek pontszerzési esélyei.

Az Orosháza becsülettel küzdött, mindvégig meg volt az esélye a pontszerzésre, ám a rövid kispad megbosszulta magát, a végjátékra elfáradó csapatnak már nem volt ereje a fordításra.

Ratko Djurkovic: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen a hiányzó játékosaink nélkül is szép teljesítményt nyújtott, és mindent megtett, hogy méltó partnere legyen a Csurgónak. Több meghatározó játékosunk hiányzott, de ha kis lépésekkel is, haladunk előre, ennek is nagyon örülök. A Csurgó megérdemelten tartotta otthon a két a pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.