Nehéz helyzetben veszi fel a harcot az OFKSE

A koronavírus járvány ebben a szezonban már nem először készteti a Magyar Kézilabda Szövetséget (MKSZ) különleges intézkedések meghozására. Ezek persze a klubok életét sem könnyítik meg.

Az augusztus végén indult férfi élvonalban már 14, a szeptember elején rajtolt női bajnokságban 11 mérkőzés maradt el a világjárvány miatt. A múlt heti versenykiírás-módosítás, illetve az MKSZ új koronavírus-protokollja értelmében hetente egyszer kötelező a tesztelés minden csapatnál. A szövetségnél biztosak benne, hogy a rendszeres tesztek miatt egyre több lesz a pozitív eset a csapatoknál. Az előző idénnyel ellentétben mindenképpen eredményt akarnak hirdetni az évad végén, és úgy látják, a halasztott meccsek június 30-ig még reálisan pótolhatók. Az OFKSE elnöke, Vajer Tamás elmondta, semmilyen szempontból nincs könnyű helyzetben az orosházi klub.

– Az ember néha csak kapkodja a fejét, hogy az állandó változtatások közepette hogyan is oldja meg a feladatát. Szinte minden csapatot, így minket is elért a fertőzés. Két, pozitív tesztet produkáló játékosunk még most sem áll rendelkezésre, ráadásul most itt a heti tesztelés is. A klub költségvetése eddig is feszes volt, most pedig a tesztek (az összes játékos és a stáb) költsége milliós plusz kiadást eredményez havonta. Soha nem tudhatjuk, melyik mérkőzés lesz lejátszható, melyik nem. Próbálunk megfelelni minden elvárásnak – teszi még hozzá a klubelnök.

Németh, Kancel és Lászlai nélkül is pontért mennek Csurgóra (Fotó: OrosCafé.hu)

Az edzőnek sem egyszerű a dolga, hisz két alapembere a vírus, egy harmadik pedig sérülés miatt hiányzik. A szombati, Csurgó elleni meccsen is fel kell forgatni a taktikát. Vajer Tamás az idegenbeli TV-s meccsel kapcsolatban elmondta, hogy a Csurgó játékosállományát tekintve erősebb csapat.

– Az együttesünk hadra fogható része jó hozzáállással, becsületesen dolgozik Djurkovic edzővel egyetemben. Amennyiben nem jön közbe semmi és lesz mérkőzés, az mindenképp háromesélyes. Mi minden esetre ponttért, pontokért utazunk Csurgóra – emelte ki.

A klub és azt hiszem minden sportszerető szurkoló abban bízik, hogy minél előbb normalizálódik a helyzet és a szövetség előrejelzésének megfelelően jövő nyárig minden mérkőzést lejátszanak, eredményt hirdetnek és már nemsokára nem a Covid19 lesz a bajnokság főszereplője.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.