A Veszprém igazolta klasszisát

Telekom Veszprém – Orosházi FKSE-LINAMAR 37-20 (17-12)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Veszprém, 1000 néző. V.: Sándor, Szikszai. Veszprém: Corrales – Marguc 3, Yahia, LAUGE 9 (2), Blagotinsek 4, Borozan 3, STRLEK 7. Cs.: Székely (kapus), Mahé 1, Tonnesen 2, Moraes 1, Siskarjov 1, MANASKOV 6, Nenadic. Vezetőedző: David Davis. Orosháza: ÖZMUSUL – Pásztor M. 2. PESKOV 7 (1), TÓTH K. 4, Ushal 4, Sakic 2, Döme. Cs.: Majdán (kapus), Kiss A., Bella 1, Lele, Csányi, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 0, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1.

Az orosháziak ezúttal is csak tizenhárman utaztak a vasárnapi találkozóra, mint legutóbb a Fradi elleni hétközi fővárosi mérkőzésre. A csapatkapitány Németh László, és a szlovák válogatott védekező specialista Kancel Ottó mellett a sérüléssel bajlódó balszélső Lászlai Szabolcs sem tarthatott a csapattal.

A találkozót az orosházi csapat kezdte, az első gólt azonban a Telekom Veszprém dán játékosa, Rasmus Lauge szerezte kontrából. A mérkőzés első perceiben ezt követően két tiszta hazai ziccer maradt ki, majd az orosháziak is megszerezték első találatukat négy perc játék után.

Az orosháziak nem adták olcsón a bőrüket (Fotó: Vörös Dávid)

Negyedórát követően 9-4 állt az eredményjelzőn. Az orosházi kézilabdázók ezekben a percekben azért küzdöttek, hogy továbbra is tartani tudják az ötgólos távolságot (22. perc: 11-6). Ezt követően néhány hazai hiba után két gólra is meg tudták közelíteni ellenfelüket, de a félidőre visszaállt az ötgólos különbség, 17-12-vel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész gyors veszprémi gólokkal indult, bár az Orosháza próbálta lassítani a játékot. A vendégek török kapusa, Yunus Özmusul szokásához híven szenzációs védéseket is bemutatott, de a már említett Lauge így is megtalálta a rést a vendégek védelmén és alaposan megszórta magát.

Peskov (17) góljai és Özmusul (26) védései nagyon kellettek a tisztes helytálláshoz  (Fotó: Vörös Dávid)

A veszprémi csapatnak a félidő közepéig kellett várnia, hogy kialakítsa a tízgólos különbséget (27-17), védekezésüket az Orosháza ebben a periódusban nehezen tudta átjátszani. Ratko Djurkovic vezetőedző 8 perccel a vége előtt kikérte utolsó idejét, de ezt követően is inkább a Veszprém akarata érvényesült, különösen szélsőik, Marguc és Strlek voltak elemükben.

A végén így nagy különbségű, 37-20-as veszprémi győzelem született. Az orosháziak közül az orosz jobbátlövő, Alekszej Peskov volt a legeredményesebb, neki hétszer sikerült bevennie az ellenfél kapuját.

Ratko Djurkovic: – Gratulálok a Veszprémnek. Sajnos sok problémával küzdünk, és három játékosunk is hiányzott ma. Szerettünk volna, ha ma nem gyarapodik a sérültek listája. Sok szép dolgot láttam, és helyenként jól is játszottunk. Bár sok góllal kikaptunk, büszke vagyok a csapatomra, és elégedett vagyok a teljesítményükkel.

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.