A hosszabb kispad győzött

HE-DO B.Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-23 (14-9)

K&H Liga férfi kézilabda-mérkőzés. Gyöngyös, 400 néző. V.: Altmár, Horváth M. Gyöngyös: TÓTH M. – Urbán, Markez 1, Vilovski 4, Gerdán, Varsandán 2, Duris 4. Cs.: Nagy B. (kapus), Halász, UBORNYÁK 6, Hegedűs M. 2, Gábori 1, HERCEG 6, Gráf 2 (2). Vezetőedző: Konkoly Csaba. Orosháza: ÖZMUSUL 1 – Kiss A. 2, Sakic 2, TÓTH K. 3, Ushal 3, Lele 4, Németh L. 2 (1). Cs.: Lászlai, Pásztor M. 1, Kancel, Döme 1, Peskov 3, Bella 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc + kizárva Döme a 39. percben és Kancel 3. az 58. percben. Hétméteresek: 5/2, ill. 1/1.

A szegediek után egy újabb erős ellenféllel találkozott az Orosháza, az Európa Liga selejtezőjének első fordulójából kettős győzelemmel továbbjutó Gyöngyös otthonában tette tiszteletét.

A mérkőzés első néhány perce nem a hazaiak várakozásai szerint alakult. Yunus Özmusul remek védésével kezdődött a mérkőzés, majd sokáig, egészen a 4. percig kellett várni az első gólra, amit az orosháziak fehérorosz légiósa, Ushal lőtt. Újabb Özmusul bravúr következett, a török hetest is védett, majd a 6. percben Lele Ákos bombájával megduplázta előnyét az OFKSE. A Gyöngyös a volt orosházi Varsandán Milán révén a 7. percben lőtte első gólját, majd Duris révén egyenlített, de Lele jóvoltából ismét az Orosháza szerzett vezetést. Ezután felváltva estek a gólok. A 14. percben 5-5-ös állásnál Konkoly Csaba, a hevesiek vezetőedzője időt kért, és ez eredményt is hozott. Hibába védett továbbra is szenzációsan Özmusul, a 17. percben már kétgólos előnyt birtokolt a Gyöngyös (7-5). Beleerősített a hazai csapat, a 23. percben Ubornyák találatával már öttel vitt (11-6). Ratko Djurkovic is kikérte az idejét, hogy ezután Lele megtörje a vendégek hét hosszú percig tartó gólcsendjét. Özmusul ismét büntetőt hárított, de a másik oldalon Tóth Mihály is jól tette a dolgát, rendre védte az orosháziak lövéseit. Mindez azt jelentette, hogy a hazai alakulat számukra megnyugtató, öt gólos előnnyel térhetett pihenőre.

Az Orosháza török kapusán nem múlt a mérkőzés (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Gyöngyösi találattal kezdődött a második félidő, amire Döme még válaszolt. Jöttek a hibák támadásban és a 34. percben már 17-10-re vezetett a házigazda. Ismét a török kapus védései kellettek ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a különbség. Közben a játékvezetők mindkét oldalról egymás után állították ki a játékosokat. Orosházi emberelőnynél Bella Csabának sikerült faragni a hátrányból. A 39. percben fontos láncszem esett ki a vendégek közül: Döme Szabolcsot azonnali pirossal kiállították. Özmusul újabb büntetőt hárított, sőt még gólt is lőtt, szerencsére a társai sem adták fel. Sokáig felváltva estek a találatok, de az utolsó 10 percben ismét ellépett vendégétől a Gyöngyös. Hiába lendült bele Peskov a gólgyártásba, csapata nem tudott négy gólnál közelebb kerülni ellenfeléhez. Két perccel a vége előtt Kancel Ottó is kipontozódott a vendégeknél és ezután már elszállt az esély az orosházi pontszerzésre.

Konkoly Csaba: – Nagyon nehéz ellenfél volt az Orosháza, kellemetlen stílusban játszottak. Kézilabdázhattunk volna eredményesebben, de nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Ratko Djurkovic: – Az első félidőben nem játszottunk jól, támadásban statikusak voltunk, ám jól védekeztünk. A Gyöngyös jó csapat, hosszabb kispaddal, elismerés a győzelmükhöz.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.