Sztárcsapat érkezik Orosházára

Közel fél éve, hogy az Orosházi FKSE-Linamar férfi kézilabda-csapata utoljára tétmérkőzést játszott, elképzelhető, hogy mennyire várják már a szurkolók is, hogy ismét pályán lássák kedvenceket. A zöld-sárgák nem is akármilyen gárda ellen rajtolnak el az NB I-ben, hiszen a MOL-Pick Szeged lesz az ellenfél. A M4 Sport által élőben közvetített találkozó szerdán 19:45 órakor kezdődik az orosházi Eötvös téri sportcsarnokban.

Az NB I-es Kézilabda Liga, azaz az élvonalbeli csapatok az Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) javaslatára a napokban elfogadták a 2020/2021-es bajnoki idény versenynaptárának sűrítését, ennek értelmében szerda-szombati ritmusban játszanak a csapatok. Az orosháziak a szerdai hazai kezdést követően szombaton már az Európa-liga selejtezőjének első köréből továbbjutó Gyöngyös otthonába látogatnak.

Ám ne szaladjunk ennyire előre, a viharsarki csapat fókuszában először a Bajnokok Ligája-résztvevő Szeged áll. A két csapatnak természetesen teljesen más a célja, míg az OFKSE a bajnokságban a kieső zónát szeretné elkerülni, addig a Tisza-parti sztárcsapat az aranyat, a BL-ben pedig a kölni négyes finálét célozta meg.
 
Ratko Djurkovic – aki játékosként a szegediek egyik közkedvelt játékosa volt – az Orosháza vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés előtt:

– Hazai pályán kezdjük meg a bajnoki szezont a Pick ellen. A legfontosabb, hogy nagyon motiváltak legyünk. A mérkőzést fel kell használni arra, hogy kijavítsuk a felkészülés során tapasztalt hibáinkat, s ez független attól, hogy egy kiváló Szeged az ellenfél. Ha ez sikerül, akkor ez a későbbiekben hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy pontokat szerezzünk olyan mérkőzéseken, ahol erre esély van.

A szegediek öt edzőmeccsel a hátuk mögött várják az új szezont, mindegyiket – legutóbb a horvát Zágráb, augusztus közepén az Orosháza ellenit (43-27) – is magabiztosan nyerték. A lejátszott öt meccsen 181 gólt dobtak, ez 36-os meccsenkénti átlag. Az ellenfelek 132-szer vették be a kapujukat, ez 26,4-es átlag.

A képen jobbra zöld felsőben az orosházi Kancel Ottó a Budai Farkasok elleni felkészülési mérkőzésen (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A szegedi klub honlapja szerint az öt találkozón 22 játékos kapott szerepet. Stefán Sigurmannsson és Luka Stepancic sérülés miatt kihagyta ezeket, de már mindketten egyre jobban vannak, a héten már a kerettel kezdik meg a tréningeket. A legeredményesebb a csapatkapitány, Jonas Källman volt, aki 21 gólt szerzett., akit Stanislav Kaspárek 20 góllal követi, Bánhidi Bence és Nik Henigman 17-17 gólt jegyzett.

Az orosházi klub a nyitott kapus mérkőzés mellett tette le voksát, ám ez számos szabály betartására is kötelezi a vezetést. Az MKSZ szigorú egészségügyi protokollt tett közzé, mellyel fontos tisztában lenni a szurkolóknak.

A klub kéri, hogy aki betegségre utaló tüneteket észlel magán, maradjon otthon és inkább televízión keresztül kövesse a mérkőzést. Beléptetéskor testhőmérséklet mérést végeznek, a bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeznek el, melynek használata, valamint az orrot és szájat eltakaró maszk viselése a szurkolók számára a csarnokban kötelező! Lehetőség szerint kérik a szociális távolságtartás szabályainak betartását.

Az öltözőfolyosón és a pályahatároló vonalaktól számított két méteren belül csak a játékosok, játékvezetők, hivatalos személyek, a technikai személyzet és a sajtó munkatársai tartózkodhatnak. A mérkőzés hivatalos résztvevői és a nézők között fizikai kontaktus, pacsizás nem engedélyezett.

A klub 200 jegyet értékesít, melyeket 17 órától a mérkőzés helyszínén lehet megvásárolni, a csarnokot 19 órakor nyitják ki a közönség számára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.