Tévés meccs erős edzőpartner ellen

MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 43-27 (24-14)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Szeged. V.: Sándor Gy., Kiss B. Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Sakic 5, Ushal 6, Kancel 1, Tóth K. 3, Németh L. 1. Cs.: Majdán (kapus) 1, Lászlai 1, Bella 3, Pásztor M., Peskov, Lele 5. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Szeged legjobb dobói: Bánhidi 10, Sostaric 5.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 0/0.

Tizenhárom játékost nevezett a nézők nélkül lejátszott szegedi tévés edzőmérkőzésre Ratko Djurkovic, az Orosháza edzője, a beálló Döme Szabolcs sérülés miatt nem lehetett pályán szombaton.

A mérkőzés első gólja a szélső Kiss Axel nevéhez fűződött, Mikler Roland azonban hamar elkapta a fonalat, az orosháziak pedig labdaeladásokkal „segítették” a Tisza-partiakat, akik pillanatokon belül elléptek vendégeiktől (7. p.: 6-2). Az Orosházában Lele Ákos, majd a félidő közepétől beinduló fehérorosz Ushal volt a gólfelelős. A társak hátul nem fejtettek ki nagy ellenállást, így nem könnyítették meg a török Özmusul dolgát, akit később Majdán váltott a kapuban. Djurkovic edző időt kért, irányítóba Bellát küldte pályára, de továbbra is sok volt a hiba, s a szegediek a szünetig őrizték a játékrész közepén megszerzett 10 gólos előnyt.

Kancel (b) nem csupán a védelem oszlopa volt, de szemfüles gólt is szerzett (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Majdán védéseit jegyezhettük fel a második félidő elején, csapata pedig a 40. percben 8 gólra felzárkózott. A folytatásban is jól tartotta magát az OFKSE, nem véletlenül volt nagyon ideges Juan Carlos Pastor, a szegediek spanyol edzője, aki Kancel üres kapus gólja után időt is kért. Gyorsan megváltozott azonban a helyzet, a Pick félidő derekán meglépett fáradó ellenfelétől és a végére 16 gólos különbséget alakított ki.

Ratko Djurkovic: – Nagy minőségbeli különbség van a két csapat között, de ötven percig jó dolgokat láttam a fiúktól. Elfáradtunk a végére, de elégedett vagyok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.