Megérdemelt orosházi győzelem

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 31-28 (14-13)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző. V.: Nagy F., Turóczy. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Sakic 5, Ushal 2, Kancel, Tóth K. 3, Németh L. 6 (2). Cs.: Majdán (kapus), Kiss A. 3, Lele 3, Döme 3, Lászlai 3, Bella 2, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Cegléd legjobb dobói: Teleki 5, Vranac 5, Zakics 5, Németh B. 5.
Kiállítások: 10, ill. 0 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

A két NB I-es csapat péntek délutáni összecsapásán az első tizenöt percben felváltva estek a gólok, rendre a vendégek vezettek egy találattal. A 18. percben 8–6-ra átvette a vezetést a hazai együttes az újonc ceglédiek ellen. A félidő hajrájában (26. p.: 12-9) először volt három gól az orosháziak előnye, ami a szünetre azonban egyre olvadt.

Döme Szabolcs ismét csapata egyik legjobbja volt (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Fordulás után hamar 16-13-as előnyt szerzett az OFKSE, de a vendégek gyorsan egyenlítettek, majd a 41. percben a vezetést is átvették (18-19). A folytatásban is fej fej mellett haladt a két csapat. Az 52. percben a lendületbe jött Orosháza, már négy góllal (27-23) is vezetett. A Cegléd azonban nem adta fel, a hajrában még 29-28-ra felzárkózott, de a hazaiak lőtték az utolsó két gólt, így végül megérdemelten szerezték meg a győzelmet a lelkes vendégek ellen.

Rajko Djurkovic: – Sokkal jobban játszottunk mint az előző mérkőzésen, sikerült kijavítani a korábbi hibáinkat. Nehéz hét után vagyunk, a fiúk jó hozzáállással megérdemelten nyertek.

Verasztó Lajos

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.