Kézis csapatépítő tréning

Szombaton a Kazszer Tenisz Klub adott helyt az Orosházi FKSE felnőtt csapata első csapatépítő tréningjének. A főszerepet ezúttal a grillsütő játszotta.

Szombat délben ismét együtt volt a felnőtt férfi csapat, ezúttal azonban nem az erőnlétet, vagy a taktikát fejlesztették a fiúk. A grillsütő mögött személyesen a klubelnök állt és készítette a finomságokat. Vajer Tamás szerint nagyon fontosak az ilyen jellegű összetartások is.

– Nem csak a taktikai, technikai elemeknek kell a helyükön lenni a bajnoki szezon kezdetére, de a csapatkohézió is igen fontos. Ha a játékosok jól ismerik egymást, barátok, szívesen töltik együtt a szabadidejüket, jobban tudnak egymásért is küzdeni a pályán. A felkészülés elején már hagyományosan szervezünk a maihoz hasonló csapatépítő tréninget. A fiúk húst szerettek volna enni, ezért döntöttünk a grill mellett – avat be a klubelnök.

A klubelnök készíti az ebédet a grillen…

Több nemzet hagyományos ételei készültek. A csevap és a pljeskavica ugyanúgy helyet kapott az étlapon, mint a magyaros grillkolbász, vagy a különböző pácokban előkészített csirkemell és tarja szeletek. A vajdasági finomságokat Vajer Tamás keverte, a grillkolbászt a klub gyúrója, Molnár Imre (a Mágus) hentesmester készítette, a játékosok legnagyobb megelégedésére.

Az összetartás házigazdája, Gelegonya László, a Kazszer Tenisz Klub tulajdonosa. Nem először vendégeskedik nála a csapat.

– Lokálpatrióta orosházi és sportszerető ember vagyok. Rendszeres látogatója a csapat meccseinek. Ha már adott ez a létesítmény, szívesen látom vendégül a fiúkat. Persze a meghívás nem csak erre a napra szól. Akár pihenni, akár egy jót teniszezni, fürödni szeretnének, mindig nyitva áll az ajtónk előttük – tette hozzá Gelegonya László.

…a fiúk pedig várják (Fotók: Horváth Bence)

Amíg vártak az ételek elkészültére, a csapat tagjai beszélgetéssel és egy kis kártyázással ütötték el az időt. Később mindent háttérbe szorítottak a grill remekei. A fiúk itt is lelkiismeretesen teljesítettek, de kell is, mert kell az erő a későbbi edzésekhez…

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.