Kézilabdatábor a Táncsicsban

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésével, megszüntetésével megnyílt az út az egyesületek előtt is, hogy évek óta megszokott nyári táboraikat megtarthassák. Az OFKSE is élt a lehetőséggel.

Három edző, Pásztor István, Kovács Attila és Zalai Csanád felügyelete alatt három korosztály, az U 8, az U 9 és az U 10 fiataljai pattogtatják a szivacslabdát a Táncsics gimnázium tornatermében, a héten minden délelőtt. A tábor tulajdonképpen a fejlesztés mellett egy év végi levezetést is szolgál az utánpótlás sportolók részére. Van persze a majd harminc résztvevő között, akik eddig nem vettek részt az egyesület munkájában, csak érdekelte őket a kézilabda, de Pásztor “Öcsi” István szerint zökkenőmentesen be tudtak illeszkedni a munkába.

Zalai Csanád és Pásztor István mutatják a helyes mozdulatot (Fotó: Pirer Kata)

– Már az óvodában is ott vagyunk és igyekszünk képezni a gyerekeket, így a frissen érkezők számára sem jelentett gondot a beilleszkedés. Állapotfelméréssel kezdtünk. A gyerekek motorikusan és technikailag is a koruknak megfelelő szinten vannak, jól állnak. Azt állapítottuk meg, hogy jól dolgoztak a csoportjaikban. Napi két edzést tartunk a fiúknak, harminc perc szünettel. Az elsőn főként technikai, mozgásjavító és atletikus képzést kapnak, a másodikon a labdás mozgások, párkapcsolatok, illetve a kapura lövések játsszák a főszerepet – foglalta össze Pásztor Öcsi bá’.

A gyerekek lelkesen és nagy energiával végzik a munkát. Mint mondták, az edző bácsiktól rengeteget lehet tanulni, és ha majd a felnőtt csapatban akarnak játszani, akkor kell is.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.