Rutinos balkezes érkezik Orosházára

Miután a közelmúltban jobbátlövőnk, a szerb Savo Slavuljica is a távozás mellett döntött, az ő pótlásáról is gondoskodnia kellett az orosházi szakvezetésnek. A megoldás Oroszországból érkezett.

Az 1983-as születésű balkezes orosz játékos, Alekszej Peskov 2002-ben, 19 évesen a Csehovszkije Medvegyi csapatánál kezdte profi pályafutását, velük 2006-ban orosz bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett, majd a KEK-et is elhódította. 2008-tól egy-egy szezont töltött a szlovén Celje és a lengyel Wisla Plock kötelékében, majd az ukrán Dinamo Poltava játékosa lett, akikkel bajnokságot nyert és a bajnokság legjobb jobbátlövőjének is megválasztották. 2012-ben Peskov a ZTR Zaporizzsja gárdájához igazolt, 2015-től pedig már a szlovák Tatran Presov együttesével szerepelt és szerzett bajnoki aranyat. Pályafutását 2018-ban a Szpartak Moszkva csapatában folytatta, majd egy évet a török Selka Eskisehir Hentbol SK színeiben légióskodott. Tavaly ismét visszatért hazájába, Orosházára az orosz bajnokság 9. helyezettjétől, a Taganrog együttesétől érkezik, ahol az elmúlt bajnoki szezonban 22 mérkőzésen 96 gólt szerzett.

Peskov személyében rutinos játékos érkezik (Fotó: sports.ru)

A 2 méter magas, 99 kilogrammos játékos komoly nemzetközi kupatapasztalattal rendelkezik, 10 idényt húzott le a Bajnokok Ligájában, emellett 3-3 KEK- és EHF-kupa szezont és 4 Challenge-kupa évadot tudhat maga mögött, ezeken a találkozókon összesen 177 gólt szerzett.

Alekszej Peskov sokszoros utánpótlás válogatott, 2001-ben az orosz csapattal ifjúsági Európa-bajnokságot és junior világbajnokságot nyert, felnőtt játékosként pedig tagja volt a 2005-ben világbajnoki 8. és 2006-ban Európa-bajnoki 6. helyezett orosz válogatottnak is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.