Ex-orosházi az első érkező

Az OFKSE szakvezetése folyamatos tárgyalásban áll azokkal a játékosokkal, akikkel a távozókat kívánják pótolni. Az első megállapodás már meg is született, saját nevelésű játékos tér vissza Orosházára.

Hét év után tér vissza az OFKSE kötelékébe a klub saját nevelésű balszélsője, Lászlai Szabolcs.

2005-ben egy hazai tornagyőzelem után (hátsó sor, balról a második)

Az alig 28 esztendős játékos városunkban kezdte a kézilabdát, a gyermek- és serdülő csapatok után 2008-ban – 16 évesen – már néhány mérkőzésen játéklehetőséghez jutott és gólt is szerzett az akkor NB I/B-s bajnokságot megnyerő ifjúsági együttesben, ahol mások mellett jobbszélsőnk, Pásztor Máté is csapattársa volt.

2011-ben még juniorként, leendő csapata, a Cegléd ellen (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

2010-től az NB I-ben játszott az ifjúsági gárdával, 2011 őszén pedig már az élvonalbeli felnőtt együttesben is lehetőséget kapott Füzesi Ferenc edzőtől az akkor 19 esztendős fiatal játékos, aki ebben az esztendőben a junior válogatottba is meghívót kapott.

Lászlai Szabolcs (7) a Cegléd színeiben alapemberré vált (Fotó: Vörös Dávid)

Szabolcs két idényen keresztül az ifjúsági és felnőtt csapatban párhuzamosan kézilabdázva segítette az Orosházát, 2013-ban azonban az ugyancsak első osztályban szereplő Cegléd csapatához igazolt, ahol mostanáig 202 bajnoki- és kupamérkőzésen 470 gólt szerzett és 2016-ban a felnőtt válogatott keretébe is bekerült.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.