Öten távoznak a felnőtt csapatból

A 2019-20-as kézilabda bajnoki idényt a járvány miatt a befejezés előtt lezárták. A klubok a következő szezonra, az őszi rajtra készülődnek. Orosháza első osztályú férfi csapata sem kivétel.

Minden bajnoki rajt előtt az foglalkoztatja leginkább a szurkolókat, hogy a kedvencek közül kik azok a játékosok, akik távoznak, illetve kiket igazol a klub a helyükre. Vajer Tamásnak, az OFKSE elnökének is ezt a két kérdést tettük fel.

– A klubvezetés, Ratko Djurkovic vezetőedzővel közösen kialakította az elképzelését a jövő évi csapat összetételét illetőleg. Most a biztos anyagi bázis megteremtésén fáradozunk és párhuzamosan folytatjuk a tárgyalásokat a kiszemelt játékosokkal. Az egyeztetések még folyamatban vannak, nincsenek aláírt szerződések, így az érkezőkről, különösen név szerint még korai volna beszélni. Az már lezárt ügynek tekinthető, hogy kik azok, akikkel ilyen, vagy olyan okok miatt nem hosszabbított szerződést a klub – kezdi a jelen helyzet bemutatását Vajer Tamás.

Elmennek a “nagy öregek”

A távozók névsora a két “nagy öreg”, Zubai Szabolcs és Ambrus József nevével kezdődik. Az EHF kupagyőztes, magyar bajnok, olimpiai negyedik Zubai Szabolcsnak májusban született meg a kislánya, ő pedig elsősorban családi okok miatt döntött a visszavonulás mellett. Azt mondta, Szegeden élnek, de a párja Budapesten dolgozik, építkezés előtt állnak, ezért a továbbiakban már nem tudja vállalni azt a mennyiségű utazást, amellyel a kézilabdázás jár. Ambrus Dodi még habozik a kézilabda pályafutása befejezése és egy esetleges alsóbb osztálybeli folytatása közt. Az orosházi klubnak felajánlotta, hogy ha úgy hozza a szükség, rá mindig számíthatnak.

Zubai, Ambrus, Herjeczki, Orjonikidze, Mrsulja – ők öten távoznak a csapatból

A harmadik magyar távozó – sokak meglepetésére – a csapat egyik orosházi játékosa, a tizenkét éve itt játszó Herjeczki Balázs. Harminchárom évével még nem számít idős játékosnak (különösen kapusként), de úgy döntött, ha nem hosszabbít vele a klub, szögre akasztja a felszerelést. A magyarokon kívül távozik két légiós, Igor Mrsulja és Temo Orjonikidze. Különösen előbbi volt sokat sérült, és – mint az elnök elmondta – a klubvezetés egy légióstól kimagaslóbb játékot vár.

– Szeretnénk egy szerethető, az első osztályban stabilan megmaradni képes csapatot kialakítani és erre minden remény meg is van. Terveink szerint, ha a helyzet engedi júliusban kezdjük el az alapozást és a felkészülést az NB I-es bajnoki szezonra. Amint biztosat tudunk az érkező játékosokról, természetesen azt is megosztjuk a szurkolókkal – egészíti ki az elmondottakat Vajer Tamás.

Csányi József / OrosCafé.hu

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.