Formálódik a csapat

A szövetség bajnokságot lezáró döntése után a klubok országszerte már a következő szezonra, a 2020/21-es bajnokságra készülnek. Vajer Tamás klubelnökkel az OFKSE jövőjéről beszélgettünk.

Az orosházi első osztályú férfi együttes alanyi jogon kivívta az NB I-es tagságot a következő bajnoki idényre. A klub – mint megtudtuk – készül az őszi rajtra.

A csapat magját egyben tartják és néhány erősítést is terveznek (Fotó: Rosta Tibor)

– A távozókkal és érkezőkkel kapcsolatban még nem szeretnék neveket említeni – kezdi Vajer Tamás. Több játékossal vagyunk tárgyalásban és ezeken a leendő szerződéseken még nincs ott az aláírás. A klub legfőbb törekvése, hogy a tavalyi csapat magját egyben tartsa és két három poszton erősítést hajtson végre. Ennek érdekében Ratko Djurkovic vezetőedző egy jó és kivitelezhetőnek tűnő koncepciót tett le az elnökség asztalára, melyben nincsenek a valóságtól elrugaszkodott kívánságok. Az elnökség támogatja ennek a tervnek a megvalósulását. Célunk, hogy egy jó, a középmezőnyben megragadni képes, szerethető együttesünk legyen. Ez irányba az előző szezonban már megtettük az első lépéseket, némelyik mérkőzésen már a régi időket idéző parázs hangulat és szurkolás volt a csarnokban – sorolja a klubelnök.

Az élsportban szereplő klubok számára a létezés alfája és omegája az anyagi biztonság. Ezzel kapcsolatban Vajer Tamás elmondta, hogy egyelőre bizonytalan, hogy a támogató cégek, illetve az önkormányzat milyen gazdasági helyzetben lesznek a járvány elmúltával.

Az elnökség egy szerethető, jó csapatot akar a következő szezonra (Fotó: Rosta Tibor)

– Nem az én tisztem ezt a kérdést megoldani. Az önkormányzatnál nálam hozzáértőbb emberek dolgoznak, majd ők eldöntik, hogy mit és mennyire. Abban bízom, hogy az önkormányzat és a cégek továbbra is olyan mellszélességgel állnak a csapat – mint a megye egyetlen férfi, első osztályú csapata – mellett mint eddig, és minden lehető támogatást ezután is megadnak. Mi most azon dolgozunk, hogy a csapatot erősítő két-három játékos szerződésére pont kerüljön és bízunk a jövőben – teszi hozzá Vajer Tamás.

Az orosházi kézilabdáért rajongók is remélik a legjobbakat és nagyon várják, hogy újra szurkolhassanak, mi pedig megígérhetjük, hogy amint publikus információk lesznek a távozókkal, érkezőkkel kapcsolatban, azonnal hírt adunk róla.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.