Karanténban a légiósok, de mindenki optimista

Amikor legutóbb hírt adtunk az NB I-es orosházi kézilabda csapatról, még nem utaztak haza a külföldi játékosok, és az edző, hisz nem tudhatta senki mikor folytatódik a bajnokság. Változott a helyzet.

Sok szurkolónak nagyon hiányoznak a kézilabda- és egyéb sportrendezvények, és bár a pályán nem láthatják, azért ilyenkor is szeretnének mindent tudni a kedvencekről. Az OFKSE és a játékosok mostani helyzetéről a legilletékesebbel, Vajer Tamás klubelnökkel beszélgettünk.

– A többi szövetséggel ellentétben az MKSZ még nem zárta le a bajnokságot, csak felfüggesztette. A saját véleményem az, hogy a folytatásnak csak elméleti esélye van, gyakorlatilag kivitelezhetetlen. A külföldi játékosokat hazaengedtük. Ők ilyen, vagy olyan kalandos úton haza is érkeztek és jelenleg hatósági karanténban vannak. Egyikük sem beteg, de a biztonsági protokoll ezt írja elő. Két kivétel van. Grúz játékosunk, Temo Orjonikidze semmilyen módon nem tudott már hazatérni, de talán jobb is, hisz Georgiában sokkal keményebb a járványhelyzet, mint itt. Kancel Ottó sem tért haza. Ő itt is itthon van és a rábízott fiatalok otthoni edzéseit is segítenie kell, ezért döntött a maradás mellett – kezdi az összefoglalást Vajer Tamás.

Temo Orjonikidze nem utazott haza, Orosházán várja a folytatást (Fotó: Rosta Tibor)

A klubnál a jövőt tervezik, ami a bizonytalanság miatt igen nehéz feladat. Az elszámolásokat, irodai munkákat teszik naprakésszé. A játékosok – kicsiktől a felnőttekig – otthon végzik a számukra előírt edzésmunkát. Természetesen előre tekint a vezetőség és a következő bajnokságra tervezi a csapatot.

– Vannak tárgyalások. Djurkovic mesterrel egyeztetve próbáljuk alakítani a csapatot. A jelenlegi gárda jelentős részét szeretnénk egyben tartani és olyan szerethető együttest kialakítani, mint amivé a jelenlegi vált az utóbbi időben. A tárgyalásokat tekintve, még minden képlékeny. Többen kérdezték, hosszabbítunk-e török kapusunkkal. Az elvi, pontosabban szóbeli egyezség megszületett, de még ezt írásban is rögzíteni kell – teszi hozzá a klubelnök.

A török válogatott kapuvédő jól mutatkozott be és valószínűleg marad (Fotó: Rosta Tibor)

Mint mindannyian, az OFKSE vezetése is reméli, hogy mihamarabb elmúlik a vész és az élet visszatér a rendes kerékvágásba, illetve hogy a járvány miatt esetleg meggyengült cégeknek, vállalkozásoknak továbbra is lesz erejük támogatni a sportot, nevezetesen az orosházi kézilabdát.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.