Hamar eldőlt, hogy kézilabdázó leszek – Interjú Savo Slavuljicával

Már 7 éves korában a kézilabdapályára vezetett az útja, így hamar eldőlt, mivel fog a későbbiekben foglalkozni. Fiatal kora ellenére már a SEHA-Ligában és a korosztályos szerb válogatottban is rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Savo Slavuljica Orosházán is hamar beilleszkedett, a jelenleg szünetelő 2019-2020-as idényben eddig 53 góllal segítette az együttest.

A 21 esztendős, jobbszélső és jobbátlövő poszton is bevethető játékossal csapattársa, Kancel Ottó segítségével készítettünk interjút.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával?
– Mindössze 7 éves voltam, amikor lementem az első edzésemre. Crvenkán (Cservenka), ahol születtem mindig is a kézilabda volt az elsőszámú sportág. Tehát mondhatni, hamar eldőlt a sorsom, onnantól kezdve már nem volt nehéz döntés, mi lesz belőlem.

– Fiatal korod ellenére már több csapatban is megfordultál, nem is volt eredménytelen időszak. Kérlek, mesélj egy kicsit az eddigi klubkarrieredről!
– Kezdjük is az RK Crvenkával, hiszen jobb nevelőklubot nem is kívánhattam volna magamnak. A mai napig hálás szívvel gondolok vissza az ott eltöltött időszakra, mert rengeteget foglalkoztak velem. Ezt követően az RK Dinamo Pancevo következett, ez egy rendkívül sikeres időszak volt, hiszen második helyen végeztünk a bajnokságban és megnyertük a Szerb Kupát, melynek köszönhetően a SEHA-Ligába is bekerültünk. A következő két állomás az RK Novi Pazar volt, ahol szintén szép időszakot töltöttem és az Al Ahli Sport Club, ezt követően kerültem ide, Orosházára.

Fiatal kora ellenére jelentős tapasztalattal bír Savo Slavuljica (Fotó: RK Novi Pazar)

– Milyen tapasztalatokat nyújtott neked a SEHA-Ligában való szereplés?
– A SEHA-Liga nagyon nagy élmény és egyben persze hatalmas tapasztalatszerzés volt, hiszen a környező országok legjobb csapataival mérhettük össze magunkat. Például szeretném kiemelni a Vardar Skopje gárdáját, akik abban az évben Bajnokok Ligáját nyertek, de ha jól emlékszem a mezőny 10 klubjából 6 is játszott a BL-ben.

– Végigjártad a korosztályos szerb válogatottakat, U19-es világbajnokságon, U20-as Európa-bajnokságon vettél részt. Hogyan tekintesz vissza erre az időszakra?
– Minden játékosnak óriási megtiszteltetés a hazája színeiben szerepelni. A SEHA-Ligához hasonlóan itt is rengeteg tapasztalatot szereztem és nagy örömömre a világ legjobbjai ellen tudtam játszani a saját korosztályomban. Nem titkolt célom, hogy nagyon szeretnék egyszer felnőtt válogatott lenni és úgy érzem, már nem is állok olyan távol tőle.

A SEHA-Ligában a legjobb csapatok ellen is játszhatott (Fotó: Balkan Handball)

– Hogyan kerültél Orosházára? Hogy érzed magad a városban?
– Azért jöttem Orosházára, mert ki szerettem volna magam próbálni a magyar bajnokságban, amit az egyik legjobbnak tartok Európában. Főként ez állt a döntésem mögött.

Nagyon jól érzem itt magam, jelenleg viszont otthon vagyok Szerbiában, várva, hogy a jelenlegi helyzet stabilizálódjon, és hogy legalább olyan szinten folytathassunk a kézilabdát, ahol a kényszerű szünet előtt abbahagytuk. Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.