Az MKSZ döntése a kihirdetett veszélyhelyzet kapcsán

A Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus miatt kialakult állapot és a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet miatt döntéseket hozott a soron következő kézilabdás versenyekkel kapcsolatban, a veszélyhelyzet érvényesítésére.

Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett. A szövetség döntései a jelenlegi, március 12-én érvényes jogszabályok és helyzet mellett születtek meg, de a közeljövőben a járványügyi helyzet, valamint a jogszabályi környezet változásával elképzelhetőek újabb módosítások.

Az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által szervezett és felügyelt kézilabda-bajnokságok és a Magyar Kupa kapcsán a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban kiírt Gyermekbajnokság mérkőzései ellenkező tartalmú döntésig elmaradnak. Az U14-es, U15-ös, serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnokságok valamennyi bajnoki osztályban rendezendő valamennyi mérkőzését és a Magyar Kupa-, valamint a Liga Kupa-találkozókat zárt kapu mellett kell megrendezni. A zárt kapus rendezés pontos szabályairól a Magyar Kézilabda Szövetség a mai napon (2020. március 12.) írásban tájékoztatja a sportszervezeteket.

Az elfogadott utánpótlás-tornák és a Sulikézi Fesztivál törlésre kerül.

Az MKSZ folyamatosan egyeztet az állami szervekkel, és szükség esetén az intézkedések időbeli hatályát és tartalmát a későbbiekben megváltoztathatja.

Az esetleges további változásokról, szükséges intézkedésekről a Magyar Kézilabda Szövetség haladéktalanul tájékoztatni fogja a sportszervezeteket, partnereit és a közvéleményt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.