A szív diadala

Dabasi KC VSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-30 (9-15)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Dabas, 1000 néző. Vezette: Andorka, Hucker. Dabas: HOLLÓ – Lepsényi, Országh, Szabó B., SZÖLLŐSI SZ. 4, HALÁSZ 6, Zakics 4 (3). Csere: Balogh T. (kapus), Kekezovics 1, ÁCS 3, Perisics 4, Antal Sz., Kurucz, KRSMANCIC 4, Mikita B. 1. Edző: Tomori Győző. Orosháza: ÖZMUSUL – PÁSZTOR M. 3, TÓTH K. 4, Orjokinidze 3, DÖME 4, LELE 7 (2), NÉMETH L. 5 (1). Csere: Majdán (kapus), KANCEL, Bella 2, Kiss A. 1, Molnár G. 1. Edző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc + Pásztor kizárva. Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4.

Herjeczki betegség, Zubai sérülés miatt hiányzott a vendégeknél, Slavuljica és Mrsulja pedig csak biztonsági tartalékként ült le a padra, mert szintén nem teljesen egészséges.

A baljós előjelek ellenére remekül kezdett az Orosháza, csak Holló kapus akadályozta meg, hogy ne legyen még nagyobb a különbség a csapatok között az elején. A dabasi támadók sorra elbizonytalanodtak a hazai védelem előtt. Tomori Győző már a 16. percben időkérésre kényszerült, de ez sem sokat segített csapatán, hiszen a 18. percre már 9-5-re vezettek a fegyelmezett vendégek. Kemény védekezés jellemezte az orosháziak játékát, támadásban is hatékonyak voltak, a kapuban pedig Özmusul is több bravúrt mutatott be. Ennek hozadéka volt, hogy a 25. percben már hattal jártak előrébb a látogatók. Ekkor ismét dabasi időkérés következett, azonban ez sem segített. Két perccel később ugyanis már nyolccal járt előrébb a vendégcsapat, csak kozmetikázni tudott a házigazda a félidő végén.

Tóth Károly (41) és Lele (19) is kivette részét a gólgyártásból (Fotó: Dabasi KC VSE)

Szünet után egy ideig jól őrizte megnyugtató előnyét Ratko Djurkovic alakulata. A hazaiak persze megpróbáltak felzárkózni, s a 38. percben 14-18-as állásnál nem is maradt el az orosházi időkérés. Nem könnyített a foghíjas látogatók dolgán, hogy a jól játszó Pásztor Mátét a 42. percben piros lappal kizárták. Ennek ellenére ismét növelni tudták az előnyüket a zöld-sárgák (17-23). A végjátékban utolsó rohamba kezdett a dabasi együttes. A 49. percben sikerült 3 gólra csökkentenie hátrányát, de azután a Pásztor pótlására beálló Kiss Axel találatával újból öt lett közte. Már csak 5 perc volt hátra, amikor Holló büntetőt hárítva újabb lendületet adott a hazaiaknak. Megint felzárkóztak három találatra, a másik oldalon azonban Özmosul is ziccert védett, így a viharsarkiak izgalommentes körülmények között őrizték meg előnyüket a lefújásig.

Tomori Győző: – Nem tudtuk kezelni az orosháziak extázisközeli játékát. A napi forma döntött, de nem kell temetni a csapatomat, tovább harcolunk a kiesés elkerülése érdekében.

Ratko Djurkovic: – Az előző mérkőzés után próbáltam feltámasztani a társaságot, ami komoly pszichológiai munka volt, de sikerült. Igazi csapat voltunk, mindenki óriási szívvel játszott.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.