Jól álltuk a sarat a Szeged ellen

Jótékonysági mérkőzésen találkozott pénteken egymással Makón a Bajnokok Ligája-résztvevő MOL-Pick Szeged és az Orosházi FKSE-LINAMAR. A Tisza-partiaknál több sztárjátékos, így Alilovic, Bodó, Sigurmannsson, Blazevic, Zsitnyikov és Radivojevic is pályára lépett, de sok fiatal tehetség is lehetőséget kapott Pastor mestertől.

MOL-Pick Szeged–Orosházi FKSE-Linamar 26–23 (14–14)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Makó, 600 néző. V.: Horváth Z., Simó. Orosháza: Özmusul – Pásztor 1, Döme 4, Kancel, Tóth K. 1, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki 1 (kapus), Lele 3 (1), Slavuljica 4, Mrsulja 3, Bella 2, Ambrus 2, Kiss A., Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Szeged legjobb góllövői: Radivojevic 8, Bodó 5.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Esélyeshez méltóan kezdett a Pick, Alilovic már az első percekben valósággal megbabonázta az orosháziakat. Djurkovic edző az 5. percben 4-1-es szegedi vezetésnél ki is kérte az idejét, ami eredményesnek bizonyult, mivel csapata hamarosan 4-4-re alakította az állást, sőt a 12. percben már 2 góllal vezetett az Orosháza (5-7). A török hálóőr, Özmusul ismét remekelt, neki is köszönhető, hogy a Szeged nem tudott előnnyel pihenőre vonulni a szünetben.

A két ex-szegedi, Lele (27) és Zubai (17) néz farkasszemet a Pick jelenlegi sztárjaival (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A Tisza-partiak a második félidőben csak a 38. percben vették át a vezetést, miután a cserekapus, Nagy Martin is rendre megtréfálta a zöld-sárgákat. A nyolcperces orosházi gólcsendet Herjeczki üres kapus találata törte meg (47. p.: 21-18). Már öttel is vezetett a Szeged, de a jól küzdő OFKSE faragott a hátrányból és szorossá tette a végeredményt. A Békés megyei csapat méltó partnere volt nagynevű ellenfelének.

Ratko Djurkovic: – Igazi barátságos mérkőzést játszottunk. Sok jó dolgot láttam, sokat segített ez a találkozó, hogy a Gyöngyös ellen száz százalékot tudjunk nyújtani.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.