A végén kidomborodott az osztálykülönbség

Az orosháziaknál a sokszoros török válogatott kapus, Yunus Özmusul és az orosházi nevelésű, legutóbb Balmazújvárosban szereplő Tóth Károly is pályára lépett, mindketten próbajátékon vannak Orosházán.

Orosházi FKSE-LINAMAR – KTE-Piroska szörp 39-27 (17-15)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 80 néző. V.: Kovács G., Papp B. Orosháza: Özmusul – Kiss A. 3, Slavuljica 2, Zubai 1, Kancel 1, Ambrus 1, Lele 2 (2). Cs.: Majdán (kapus), Németh L. 10 (2), Döme 3, Pásztor 5, Bella 1, Tóth K. 2, Mrsulja 8. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Kecskemét legjobb dobója: Füstös 6.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/1.

A mérkőzés első percében felváltva estek a gólok (6. p.: 4-4), majd a Kecskemét egy 4-0-s sorozattal magához ragadta a vezetést. A hazaiak sokat hibáztak támadásban, de a próbajátékon lévő Yunus Özmusul jól tette dolgát a kapuban, több bravúrt is bemutatott. Rendezte ezután sorait a hazai együttes, a 26. percben egyenlített (13-13), majd a félidő hajrájában a vezetést is átvette.

A két próbajátékos, Özmusul és Tóth Károly is jól teljesített (Fotók: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrészben az Orosházának sikerült fokozatosan tovább növelni az előnyét, a támadások is pontosabbak, eredményesebbek voltak, így az 57. percben már tíz gólos különbséget számolhatott a közönség (36-26). Németh Lászlóék időnként közönségszórakoztató játékkal, szép megoldásokkal rukkoltak elő.

A döcögős kezdés után az OFKSE végül magabiztos, nagy különbségű győzelmet aratott, kijött az osztálykülönbség is.

Ratko Djurkovic: – Jó mérkőzést játszottunk, elégedett vagyok a csapattal. Még tíz napunk van arra, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Bízom benne, hogy az első bajnokin a Gyöngyös ellen meg tudjuk szerezni a két pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.