A magyar válogatott ellen is játszott az OFKSE egykori beállója

Kancel Ottó a szlovák, míg Teimuraz Orjonikidze a grúz válogatott tagjaként játszott fontos mérkőzéseket az elmúlt napokban. Az Orosházi FKSE-LINAMAR egykori kézilabdázói közül Jevgenyij Buinenko, Nikola Markoski, Tibor Ivanisevic és Igor Zabic pedig a jelenleg is zajló Európa-bajnokság résztvevője volt.

Az orosházi csapat védekezőspecialistája, Kancel Ottó épp a magyar válogatott ellen mutatkozott be nemrég Szlovákia nemzeti csapatában, amit újabb fellépések követtek. Az elmúlt napokban az Ausztria és Szaúd-Arábia elleni felkészülési mérkőzéseket követően három világbajnoki selejtezőn szerepelt, ahol a rá jellemző harcos játékkal járult hozzá két győzelemhez. Ezt követően azonban a litvánoktól vereséget szenvedtek, így nem léphettek tovább a 2021-es világbajnokság következő kvalifikációs körébe.

Kancel Ottó és Teimuraz Orjonikidze

Hasonló feladatok vártak az OFKSE grúz válogatottban szereplő balátlövőjére, Teimuraz Orjonikidzére. A 23 éves játékos gólerős kézilabdával kezdte a 2020-as évet, Románia ellen 4, Olaszország ellen 5, Koszovó ellen ismét 4 gólt szerzett, de a grúz válogatott sem jutott tovább. Hasonlóan alakult számukra soron következő Európa-bajnoki selejtezőjük is, a kiesés ellenére a Finnországgal vívott két mérkőzésen sem lehetett panasz teljesítményére, összesen 12 gólt szerzett.

Jevgenyij Buinenko

Az orosházi gárda egykori játékosai közül többen is szerepet kaptak válogatottjukban a jelenleg is zajló 2020-as Európa-bajnokságon. Nyolc bajnoki mérkőzésen és két Magyar Kupa-találkozón összesen 20 gólt szerzett az ősszel orosházi színekben Jevgenyij Buinenko. Az ukrán válogatottban szereplő jobbátlövő az Európa-bajnokságon ötször volt eredményes a végül csoportkörben búcsúzó együttesben.

Nikola Markoski

Az ukrán csapat többek közt Észak-Macedóniával is összecsapott, akiknek a beállósai között a 2016 és 2018 között Orosházán játszó Nikola Markoski nevével találkozhattunk.

Tibor Ivanisevic

Az OFKSE közelmúltjának egyik legsikeresebb időszakában, többek közt a felsőházi rájátszást hozó 2014-15-ös szezonban védte a csapat kapuját Tibor Ivanisevic, aki azóta szintén bekerült hazája, Szerbia válogatottjába. Számukra idén a csoportkör jelentette a végállomást.

Igor Zabic

A 2015-2016-os idény tavaszi mérkőzésein szerepelt orosházi színekben a szlovén beálló, Igor Zabic aki nem is maradt adós a jó teljesítménnyel, 12 mérkőzésen 45 góllal segítette a csapatot. Ezt követően Orosházáról Lisszabonba, a Sportinghoz szerződött, jelenleg pedig a stabil Bajnokok Ligája-résztvevőnek számító lengyel Wisla Plock játékosa.

Teljesítményével az évek óta nemzetközi élcsapatnak számító szlovén válogatottba is bekerült és bár a magyar válogatott hálóját nem zörgette meg, a csoportkörben és a középdöntőben eddig hat góllal segítette már csapatát. Számára még nem ért véget a torna, hamarosan Norvégia ellen játszanak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.