Válogatott hálóőrrel erősít az OFKSE

Kapusposzton megerősödve vág neki az NB I-es bajnokság tavaszi szakaszának az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese. A klubvezetés reményei szerint a török válogatott rutinos kapusa, Yunus Özmusul érkezésével jelentősen javulhatnak a viharsarki csapat élvonalban maradási esélyei.

A 31 esztendős kapuvédő a törökországi Eskişehir városában született, a Maliye Milli Piyango SK, az ankarai İl Özel İdare SK, majd az isztambuli Beşiktaş csapataival már fiatalon bemutatkozhatott a KEK-ben, az EHF-kupában és a Challenge-kupában is. A 2014/15-ös szezonban a Beşiktaş színeiben a Bajnokok Ligájában is lehetőséget kapott, majd 2015 májusában a Bundesligába, a TVB 1898 Stuttgart csapatához igazolt, ahol 30 mérkőzésen állt a kapuban. Egy év elteltével Özmusul visszatért a török bajnok Beşiktaş gárdájához, akikkel ismét a BL-ben szerepelhetett, az isztambuli együttessel 5 győzelmet és egy döntetlent értek el a csoportkör során, a hálóőr két gólt is szerzett.

Yunus Özmusul a Bundesligában is letette névjegyét (Fotó: Eibner)

A 200 centiméter magas, 100 kilogrammos játékos 2017-től Izmir városában, a Göztepe csapatánál folytatta pályafutását, ahol két évet töltött és bajnoki bronzot is szerzett, majd a görög ezüstérmes AEK Athén sorait erősítette egészen 2019. novemberéig, amikor felbontották szerződését.

Az október 27-i Belgium – Törökország világbajnoki kvalifikációs mérkőzést követően a győztes török válogatott tagjai – köztük Yunus Özmusul is – katonai tisztelgéssel fejezték ki szolidaritásukat a terroristák ellen harcoló török katonák iránt, ami a görög közvélemény és az AEK szurkolói körében nagy felzúdulást keltett, így a klub vezetői Özmusult pénzbüntetésre kötelezték, szerződését előbb három hónapra felfüggesztették, majd felbontották, annak ellenére, hogy a játékos elnézést kért a történtekért.

Yunus Özmusul 2011-ben Ukrajna ellen mutatkozott be Törökország válogatottjában, azóta 60 alkalommal öltötte magára hazája nemzeti együttesének mezét.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.