Készülünk a szezonra, ma már edzőmeccs

Az NB I-es orosházi férfi kézilabdázók számára korán, már január harmadikán megkezdődött a felkészülés a bajnokság második felére.

A csütörtöki edzésen jártunk és Ratko Djurkovic vezetőedzőt kérdeztük a csapatról, amely egyelőre nélkülözni kénytelen két, hazája válogatottjában szereplő játékosát, a grúz Temo Orjonikidzét és a szlovák Kancel Ottót.

Két játékosát még nélkülöznie kell, de a mester derűlátó (Fotó: Rosta Tibor)

– Elkezdtük a felkészülést és jó hír, hogy a két hiányzó válogatott játékoson kívül mindenki edzésbe állt, így a hosszú sérüléséből lábadozó Lele Ákos is, akinek nagy szükség van a játékára. Négy edzőmérkőzést terveztünk a február másodikai rajt előtt. Három NB I/B- együttes és a Pick Szeged csapata ellen. Péntek délután a listavezető Ceglédhez látogatunk.

– Milyen meccsre számít, mit vár a fiúktól?
– Nekünk most fontos a sok futás és néhány taktikai elemet is gyakorolunk. Pörgős, jó tempójú meccset várok. Ráfért a pihenés a játékosokra, de újra fel kell vennünk a fordulatszámot, hogy úgy tudjuk folytatni a bajnokságot, ahogy abbahagytuk decemberben.

– Hogy jöttek vissza a srácok, volt-e esetleg súlyproblémája valakinek?
– Csak én szedtem fel néhány kilót, de nekem szabad.

A labda a bemelegítéskor sem hiányozhat a kézből (Fotó: Rosta Tibor)

– A téli átigazolási időszakban érkezett-e új játékos a csapatba?
– A csapatban kissé lyukas poszt az átlövő. Érkezett próbajátékra egy bosnyák fiú, akit Cegléden fogok megnézni, hogyan tud illeszkedni a gárdába. Ha jó, akkor marad. Ebben az időszakban nagyon nehéz megfelelő játékost találni a piacon.

A pénteki találkozón kívül január 17-én 18 óra 45 perctől az ugyancsak a másodosztályban szereplő FKSE-Algyő otthonában játszik majd Ratko Djurkovic legénysége. 22-én, szerdán 19 órakor hazai pályán is bemutatkozik az orosházi gárda, a szintén élvonalba vágyó, az NB I/B-s tabella második helyét elfoglaló Kecskeméti TE csapata vendégeskedik majd az Eötvös-csarnokban. A felkészülési mérkőzések sorát január 24-én Makón zárja az OFKSE együttese, ahol a MOL-Pick Szeged együttesével mérkőzik.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.