Sokat érhetnek még ezek a pontok

Orosházi FKSE-LINAMAR – Budakalász Kézilabda ZRT 28-24 (14-8)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Altmár, Horváth M. Orosháza: HERJECZKI – Pásztor M. 3, ORJOKINIDZE 6, Mrsulja 4, Döme 2, Buinenko, Németh L. 4 (1). Cs.: Busa (kapus), Zubai 2, SLAVULJICA 7 (1), Kancel, Bella. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Budakalász: Boros – Tóth Á. 2, Simotics, Koller 2, dr. Czina, Török 3, SIMON B. 5 (3). Cs.: Váczi D. (kapus), NEMES 5, Sinkovits 2, Gábor M. 2, Mazák, Váczi M. 3. Vezetőedző: Forgács Gyula.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3
.

Az orosháziak az első öt támadásukat elrontották, az első hazai találat 4:45-nél született Slavuljica révén, de ezt megelőzően a vendégek kétszer már beköszöntek Herjeczkinek. A zöld-sárgák három perc alatt fordítottak az eredményen. A vendégek rendre belehibáztak a támadásokba, míg az orosháziak javítottak a helyzetkihasználáson és megléptek három góllal. Amikor Orjokinidze villanása után már 4 volt közte, időt kért Forgács Gyula, a Budakalász edzője. Slavuljica emberhátrányból is eredményes volt, így tartotta a távolságot csapata. Hat perces budakalászi gólszünet következett, mialatt az OFKSE produkált egy 4-0-s szériát. Jött az újabb vendég időkérés. Egy hetes és egy ziccer is kimaradt hazai oldalon, ami még akkor is baj, ha a csapat előnye jelentős (23. p.: 12-6). Az orosháziaknál is bekövetkezett egy hosszabb szünet, pontosan 6 percig nem tudtak betalálni, de még ez is belefért, még úgy is, hogy Németh a második hetesét is elpuskázta.

Mrsulja (34) négy góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Nem is annyira apró lépésekkel zárkózott a Budakalász, amely a második félidő nyitányaként csinált egy 4-0-s etapot. A 37. percben 14-12-nél Ratko Djurkovic időt kért. Rögtön ezután Slavuljica értékesített hetese az első hazai találatot jelentette a második felvonásban. Orjokinidze villanásaival újra nőtt a különbség, de egy pillanatig sem nyugodhatott meg a hazai gárda, mert a védelmüket sűrűn becsapták a látogatók. A hajrához közeledve vált még kiélezettebbé a csata, Sinkovits találatával a 49. percben kiegyenlített a lelkes vendégcsapat, de a lélektanilag fontos vezető találatot nem tudta megszerezni. Az Orosháza négy perc alatt négyszer is betalált, úgy, hogy csak egy találatot kapott, így az utolsó perceknek háromgólos előnyből futhatott neki, amit már nem is engedett ki.

Az Orosháza őszi második sikerét könyvelhette el, és úgy vonulhat téli pihenőre, hogy teljesen valós esélyekkel futhat majd neki a bennmaradásért folytatott tavaszi harcnak.

Ratko Djurkovics: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és nagy energiákat kell mozgósítanunk a győzelemhez. Kemény lesz a tavasz is, sokat kell dolgozni, de remélem, hogy stabilizálódni fog a játékunk a későbbiekben.

Forgács Gyula: – Kettő-nullás vezetésünk után mintha másik dimenzióba kerültünk volna, szétestünk. A második félidőben pedig, amikor átvettük volna a vezetést, rossz döntéseket hoztunk, így nem tudtunk jól kijönni a mérkőzésből.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.