Nem sok hiányzott a bravúrhoz

Orosházi FKSE-LINAMAR – Grundfos Tatabánya KC 23-23 (10-10)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann. Orosháza: HERJECZKI – Pásztor M. 1, Buinenko 4, Mrsulja, Döme 2, Orjokinidze 2, NÉMETH 6 (3). Csere: BUSA (kapus), Zubai, SLAVULJICA 5, Ambrus, Kancel, Bella 3, Kiss A., Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Tatabánya: Borbély – Hornyák, Sipos, VRANJES 4, Ilyés, Győri 3, KOMOGOROV 4, Vujovic 3. Csere: BARTUCZ (kapus), Bozovic, Ernei, Pásztor Á., Szász, BALOGH ZS. 6 (2), Borzas 3, Dénes. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5.

Nehezen vette fel az ideális fordulatszámot a vendégcsapat, Vladan Matic már a 3. percben időkérésre kényszerült. Hatásosnak bizonyult a rövid szünet, hiszen a vendégek jóval harapósabban tértek vissza és egy négyes szériával hamarosan fordítottak. Nem maradt el Ratko Djurkovic válaszlépése sem, a tanácsai pedig szintén jótékony hatást gyakoroltak csapata játékára. A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, szoros eredménnyel. Az orosháziak munkásabb támadásokat vezettek, a vendégek többször igyekeztek gyorsan befejezni a sajátjaikat, de gyakran Herjeczkibe „ütköztek”. Mindkét oldalon remekül összeállt a védőmunka, nehezen születtek a gólok, így már a 24. percre kialakult a félidei állás.

A zöld mezes hazaiak végig egyenlő partnerek voltak (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Zsinórban három tatabányai találattal indult a második játékrész és még két ziccert is elhibáztak a látogatók. Az orosháziak támadásban nem igazán boldogultak a magasabb és fizikálisan erősebb védőkkel, lerohanásokra pedig nem is nyílt alkalmuk. Jött a menetrendszerű időkérés edzőjüktől a 36. percben. Egycsapásra rendezettebb lett az orosháziak játéka, Slavuljica gyors triplájával sikerült felzárkózniuk a házigazdáknak. Busa Gábor beállása további lendületet adott a zöld-sárgáknak, akik egy négyes szériával átvették a vezetést (49. p.: 20–18). Ezt az állapotot nem hagyta sokáig szótlanul Vladan Matic. Magára is talált a vendégcsapat, köszönhetően annak, hogy támadásban Balogh Zsolt a hátára vette övéit. A végjátékhoz közeledve fej fej mellett araszoltak a csapatok, nagy energiákat mozgósítva a védekezésre. Izgalmasan alakultak az utolsó percek, mindkét alakulatnak volt lehetősége a győztes találat bevitelére, végül azonban maradt a döntetlen, ami a vendégek 8 közé jutását eredményezte.

Ratko Djurkovic: – A jobb csapat jutott tovább. Ez a találkozó nagyon jó felkészülést jelentett a hétvégi bajnokira, ami most a legfontosabb számunkra. Ha akkor is így játszunk majd, nem lehet probléma.

Vladan Matic: – Az Orosháza ma este olyan volt, mint az edzője. Ratko sem ismert soha elveszett meccset és az utolsó percig küzdött. Gratulálok a teljesítményükhöz. A célunkat elértük, még ha nehezen is, most már koncentrálhatunk a hétvégi rangadóra.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.