A jobb csapat nyert

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 37-29 (19-12)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Balatonfüred, 500 néző. V.: Paska, Vastag. Balatonfüred: Bősz – P. Rodríguez 7, Máthé 2, Kemény 1, Németh B. 3, Szöllősi B. 4 (1), Bóka 4. Cs.: Andó (kapus), Varga M. 3, Sinkel 2, Topic 6, Jiménez 5, Vajda H., Déber, Stevanovic, Ág. Vezetőedző: Csoknyai István. Orosháza: Busa – Kiss A. 2, Mrsulja 4, Orjonikidze 7, Buinenko, Kancel, Ambrus. Cs.: Herjeczki (kapus), Döme 3, Slavuljica 6, Németh L. 4 (4), Molnár G., Bella 2, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 16 perc+Buinenko a 42. percben kizárva. Hétméteresek: 4/1, ill. 4/4.

Az 58. másodpercben Orjonikidze köszönt be, ő lőtte az Orosháza következő két gólját is, a 6. percben vezetett utoljára a vendégcsapat. Ekkor a játékvezetők már a harmadik orosházi játékost állították ki. Három percig egyik oldalon sem esett gól, majd beindultak a fürediek, zsinórban három gól és máris négy volt a különbség a két gárda között. Egy újabb háromgólos hazai széria következett, mire Ratko Djurkovic időt kért. A fürediek ezután sem fogták vissza magukat és egy 5-0-s rohammal a félidő derekán már nyolc góllal vezettek. Jöhetett az orosházi edző újabb időkérése. A félidő hátralévő részében is a hazaiak domináltak, és hétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.
 

(Fotó: Pesthy Márton – Veszprém Megyei Napló)

Aki már temette az orosházi csapat reményeit, rosszul tette, hiszen Németh Lászlóék góljaival kezdődött meg a második félidő. Feljövőben volt a vendégcsapat, és már csak négy gólnyira voltak ellenfelüktől. Rosszkor jött az ukrán Buinenko kizárása, mert a fürediek újra ráléptek a gázra. Az orosháziak nem adták fel, derekasan küzdöttek, és próbálták tartani a lépést ellenfelükkel, ám a hajrát megint csak az ellenfél bírta jobban.

Csoknyai István: – Mindkét csapat nagy energiát fektetett a támadójátékba, sok szép dolgot láthattunk. Ami elmaradt, a megfelelő védekezés. Sokkal jobban meg kellett volna szűrnünk az ellenfél támadójátékát. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell, hiszen két fontos mérkőzés vár még ránk ebben az évben.

Ratko Djurkovic: – A jobb csapat nyert, nem volt kérdés, hogy ki szerzi meg a két pontot. Mindig igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat, most is ezt tettük, pedig akadtak problémáink. Mostantól a következő fordulóra koncentrálunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.