Nem bírtunk a hazaiak kapusával

Csurgói KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-20 (13-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Csurgó, 700 néző. V.: Rontó, Szanyi. Csurgó: Zaponsek – Vasic 7 (2), Astrashapkin 5, Oslak 2, Cehte 3, A. Kovacevic 1, Hadziomerovic 3. Cs.: Pallag (kapus), Leimeter 1, Szeitl E., Vasvári, Borsos. Vezetőedző: Baranyai Norbert. Orosháza: Herjeczki – Pásztor Á., Orjonikidze 1, Buinenko 2, Döme 2, Kancel 2, Németh L. 6 (3). Cs.: Busa (kapus), Slavuljica 4, Mrsulja 1, Kiss A. 2, Bella, Zubai. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Nem feltétlenül az Orosháza volt az esélyese a csurgói fellépésnek, de ha a Mezőkövesd elleni második félidőt vesszük alapul, lehetett bizakodni a pontszerzésben.

A mérkőzés első találata az ukrán válogatottba meghívott Buinenko nevéhez fűződött, igaz hamar jött is a válasz Astrashapkintól. Fej fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon sok volt a rontás, a félidő első harmadában négy teljes percig egyik oldalon sem rezdült meg a háló. A hazaiak sokat köszönhettek Rok Zaponsek kapusnak, aki többször is megbabonázta az orosháziak lövőit. A látogatók azonban még így is remekül tartották magukat, a szerb Slavuljica a 18. percben már a 4. góljánál tartott, igaz neki is akadtak kevésbé jó megmozdulásai. Németh László értékesített büntetőjével utolérte vendéglátóját az OFKSE, mire jött a csurgóiak időkérése. Németh László újabb góljával már a vendégek vezettek, a somogyiaknak csak hat perc elteltével sikerült ismét betalálni. Az EHF-kupától nemrégiben búcsúzó csurgóiaknál Zaponsek kapus volt a legjobb, aki tartotta jó formáját. A félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, Astrashapkin kétszer is betalált és a távozófélben lévő szlovén Oslak is megtréfálta a vendégek kapusát. Kétgólos csurgói vezetésnél kért időt Ratko Djurkovic, az Orosháza vezetőedzője, de ahelyett, hogy szűkítettek volna a hátrányon, a szünetig újabb gólt kaptak.

A védekezéssel mindkét csapat mestere elégedett volt

Vehemensen kezdte a második felvonást az orosházi gárda, amely négy perc alatt produkált egy 3-1-es szériát. Ezután ismét a hazaiak percei következtek Hadziomerovic és Vasic volt eredményes, így visszaállt a félidei különbség. Kapusuk továbbra is állta a sarat, bizony a helyzetkihasználással akadtak gondjai a zöld-sárga mezes alakulatnak. Ráadásul kimaradt egy hetes is, és még számtalan helyzet, de pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy Zaponsek védett. Az orosházi időkérés után sem javult a helyzet, kimaradt egy újabb ziccer és persze jött a hazaiak büntetése. A négygólos hátrány kezdett soknak tűnni, s bár a csurgóiak sem brillíroztak, annyi rutinjuk volt, hogy tartsák az előnyüket, sőt, még növeljék is azt. A vendégek azonban korántsem adták fel, az utolsó tíz percben próbáltak utána eredni a hazaiaknak, de továbbra is sok hiba csúszott a támadójátékukba. Az újabb időkérés sem segített, és az amúgy esélyesebb Csurgó otthon tudta tartani a két pontot.

Az orosházi játékosok akaratával, elszántságával ezúttal sem volt probléma, de a sok kihagyott helyzet ilyen szinten nem fér bele.

Ratko Djurkovic: – A csapat nagyon jól küzdött. A védekezésben nagyon harcosan játszottunk. Kár, az elszalasztott lehetőségért, mert közel voltunk a pontszerzéshez, de ma a hazaiak kapusa nagyon meghatározó volt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.