Kijárt a vastaps az OFKSE-nek

Orosházi FKSE-LINAMAR – MOL-Pick Szeged 30-42 (16-23)

K&H liga férfi lézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Herjeczki 1 – Pásztor M. 1, Buinenko 2, Zubai 4, Kancel, Döme 3, Németh L. 3. Cs.: Majdán (kapus), ORJOKINIDZE 5, LELE 10 (3), Bella 1, Ambrus, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Szeged: Mikler – Radivojevic 1, MAQUEDA 3, BOMBAC 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Källman 4. Cs.: Nagy M. (kapus), Henigman 2, Canellas 2, GABER 6, Kasparek 4, Zsitnyikov 4, Sigurmannsson 2, SOSTARIC 6 (2), Csiki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

A szegediek kezdték meg a gólgyártást, de a citromsárga mezben játszó orosháziak a sérülése után visszatérő Orjokinidze és Pásztor találatával gyorsan behozták a hátrányukat. A Tisza-partiak azonban szépen lassan elléptek vendéglátójuktól, akiknél Bombacot és a hórihorgas Maquedát nehezen tudta tartani a hazai védelem. A hazaiaknál a volt szegedi Lele Ákos többször is becsapta Mikler Rolandot, így négygólos távolságból, de tartotta a lépést vendégével az OFKSE. Egy ízben Zubai Szabolcs káprázatos háttal lőtt góljával ragadtatta tapsra a nagyérdeműt. A félidő derekán az elsővel azonos minőségű sort cserélt a szegedi edző, a túloldalon pedig Ratko Djurkovic 9-14-nél időt kért. A szegediek egy hármas szériával hét góllal elhúztak és a szünetig maradt is ez a különbség.

Lele Ákos (19) tíz góllal segítette csapatát (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben ha lehet, egy fokkal még komolyabban vette a védekezést a Szeged, az orosháziak minden egyes támadásnál rettenetesen megszenvedtek a Tisza-parti égimeszelőkkel. A 38. percben számolhatott először tízet a szegedi publikum (18-28), ekkor Djurkovic edző időt is kért. A vendégek nem álltak meg, számolatlanul lőtték a gólokat, s bár küzdött, harcolt az Orosháza becsületesen, a tudásbeli különbséget nem tudták eltüntetni. A közönség azonban minden látványosabb megoldásért, figuráért hálás volt, abból pedig a hazaiak is bemutattak néhányat.

Ratko Djurkovic: – A különbség mindenképpen nagy, de olykor szépen játszottunk, s ha visszajönnek a sérültjeink bízhatunk az eredményesebb folytatásban.

Juan Carlos Pastor: – Gyorsan szeretünk kézilabdázni, most is így játszottunk, ezért sikerült sok gólt lőni. Az Orosháza nagyon jól és pontosan támadott, és sokszor eredményes is volt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.