Nem sikerült Eger bevétele

SBS-Eger – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-24 (12-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, 700 néző. V.: Bíró, Kiss O. Eger: Cvetkovski – Lezák 4, RÉDEI 4, Schmid, Füzi 3, BERNATONIS 6, MOLNÁR B. 9 (2). Cs.: Moscoso (kapus), KISS G., Tóth R. 1, Tóth A., Papp D. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: HERJECZKI – Pásztor M. 3, MRSULJA 9, ZUBAI 3, Kancel, Ambrus, Németh L. 3 (1). Cs.: Majdán (kapus), Lele 4, Bella, Slavuljica 2, Molnár G., Khaled Essam. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, majd az orosháziak vették át a vezetést, miközben Herjeczki kétszer is hatástalanította a hazaiak próbálkozásait. Az orosházi hálóőr nagyon elkapta a fonalat, hiszen a 10. percig további négy (!) bravúrt is bemutatott, Mrsulja pedig a harmadik helyzetét is értékesítette, kettőre növelve a különbséget (10. p: 3-5). A két alapjátékosát is nélkülöző vendégek kettőzött erővel küzdöttek, igaz, a játékukba több hiba is becsúszott. Molnár Balázsra jobban is ügyelhettek volna, aki egymaga tartotta a lépést az Orosházával. Aztán beindultak a többiek is, és a 18. percben utolérte vendégét a hevesi alakulat. A 22. percben 10-10-nél az orosházi edző kérte ki először az időt, ám rögtön ezután visszakerült az előny a hazaiakhoz. Ezt követően 5 percen át mindkét csapat gólképtelennek bizonyult, a 28. percben pedig ismét az egri Molnár talált kapuba, beállítva ezzel a félidei eredményt.

Molnár Balázst nem tudták tartani az orosházi fiúk (Fotó: SBS-Eger)

A második félidő egri góllal kezdődött, ám Herjeczki védései után Zubaiék gyorsan visszazárkóztak egy gólra. A zöld-sárgák kapaszkodtak, tíz percen át felváltva estek a találatok, de többször is emberhátrányba kerültek, a hibák is szaporodtak játékukban, így a félidő derekán a litván válogatott Bernatonis duplájával már ismét meglépett a hevesi társulat (49. p.: 21-17). Az orosházi játékosok továbbra is sokat bizonytalankodtak támadásaikban, a rövid kispad miatti fáradtság is kezdett kiütközni a fiúkon, az egriek az utolsó 10 percben már öttel is vezettek, amiből csak a legvégén sikerült valamennyit faragni Ratko Djurkovic legénységének.

Tóth Edmond: – Nekünk is voltak problémáink, ami rányomta bélyegét a játékunkra, de láttuk és kihasználtuk ellenfelünk gyenge pontjait, ennek köszönhető a győzelmünk.

Ratko Djurkovic: – Az első fordulótól ugyanaz a probléma kísér bennünket, nem tudom rotálni a csapatot és ez pontokba került. Nagyon meg vagyok elégedve a játékosaimmal, de a cserék hiánya miatt nem lehettünk sikeresek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.