Idegenben kezdenek a fiatalok

Az I. osztályban szereplő serdülő és ifjúsági csapatunk már csütörtökön megkezdi a bajnokságot, mindkét együttes Gyöngyösre látogat. A bajnoki rajt apropóján a két gárda edzőjét, Héjja Ádámot és Kovács Attilát kérdeztük.

Héjja Ádám (serdülő csapat): – A csapatomnak másfél hónapja volt felkészülni az idei bajnokság kezdésére. Ez a legnehezebb periódus egy játékos életében, de a fiúk nap mint nap erőt vettek magukon és alázatos, jó munkával elvégezték a rájuk kiszabott feladatokat. A csapat 90%-a már tavaly is végigjátszotta a bajnokságot, így a srácok már tudják, hogy mire kell készülniük, ami előny lehet számunkra. Irányító pozícióba került a csapatba több, a tavalyi U15-ből kiöregedő játékos, akikre nagy feladat fog hárulni. A célunk így a bajnokság kezdete előtt látatlanban az, hogy legalább a középmezőny elején végezzen a csapat. Nehéz feladat, de tudom, hogy képesek rá a fiúk.

Kovács Attila (b) és Héjja Ádám (j) (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Kovács Attila (ifjúsági csapat): – Tavaly óriási küzdelmek árán sikerült kiharcolni az első osztályú tagság megőrzését. Idén ha lehet, még nehezebb dolgunk lesz, mivel a nyáron alapemberek mentek el csapatunktól, Ulics Milán, Garai Gergő és Kurta Ákos tanulmányi okokból távoztak, Janowszky Botond a NEKA csapatához igazolt, Varga Kristóf pedig a felkészülés végén, váratlanul jelentette be távozását. Igyekszünk majd a serdülőből pótolni őket, így néhányan egyből a mélyvízbe kerülnek. A fiúk szépen edzettek az elmúlt másfél hónapban, hamarosan elválik, ez mennyire lesz elég az ifjúsági bajnokságban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.