Tornagyőztesként tértek haza a fiúk

A boszniai RK Sloboda Tuzla férfi kézilabdacsapata idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, melynek alkalmából nemzetközi tornát szervezett, ahová a szerbiai RK Metaloplastika Sabac és az észak-macedón RK Ohrid 2013 mellett az Orosházi FKSE-LINAMAR is meghívást kapott.

RK Metaloplastika Sabac (szerb) – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-30 (12-13)

Nemzetközi férfi felkészülési kézilabdatorna. Tuzla, 200 néző. V.: Causic, Muratovic. Orosháza: Busa – Pásztor 3, Döme 1, Zubai 1, Kancel, Mrsulja 8, Németh L. 6 (3). Cs.: Herjeczki (kapus), Lele 3, Molnár G., Orjonikidze 7, Slavuljica 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Metaloplastika legjobb dobója: Maticic 7.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

Csütörtökön a szerbiai élvonalhoz tartozó RK Metaloplastika Sabac gárdájával csaptak össze Zubaiék. Az első négy percben nem találtak fogást egymáson a csapatok, mindkét oldalon kemény védekezés állta útját a próbálkozásoknak. Aztán belelendültek a góllövésbe a felek, a 9. percben már 3-5 volt a mérkőzés állása az Orosháza javára. A folytatásban is jobbára a zöld-sárgák vezettek egy-két találattal, ám a Sabac rendre beérte ellenfelét. Az első játékrész utolsó két percet kettős emberhátrányban töltötte az OFKSE, de nem tudott fordítani az ellenfél, Németh László időn túli büntetőjével pedig a minimális előnyt is sikerült megőrizni a félidőre.

Szünet után az Orosháza gyorsan kettőre növelte a különbséget, a szerbek még egyenlítettek, de ezt követően a magyar csapat percei következtek (38. p.: 15-20). Állandósult a 4-5 találatnyi különbség a két együttes között, és bár a keményen küzdő Metaloplastika a lefújás előtt négy perccel ismét egy gólra megközelítette ellenfelét (27-28), az orosházi fiúk végül minden különösebb izgalom nélkül bebiztosították győzelmüket és ezzel megszerezték a másnapi döntőben való részvétel jogát.

A sikerből mindenki kivette a részét (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Orosházi FKSE-LINAMAR – RK Ohrid 2013 (észak-macedón) 28-20 (15-9)

Nemzetközi férfi felkészülési kézilabdatorna. Tuzla, 200 néző. V.: Kovacevic, Belos. Orosháza: Herjeczki – Kiss Axel 3, Slavuljica 5, Zubai, Mrsulja 3, Orjonikidze 5, Ambrus 1. Cs.: Majdán (kapus), Bella 2, Döme 1, Kancel, Nourelden 2 (2), Lele 3 (3), Molnár G. 1, Németh L. 1 (1), Pásztor 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Az Ohrid legjobb dobója: Balezski 6.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.

A pénteki döntőben az észak-macedón RK Ohrid 2013 csapatával küzdött meg az OFKSE az első helyért. A 4. percben Kiss Axel nyitotta meg a gólok sorát, míg az első macedón találat csak a 7. percben született (3-1). Negyedóra elteltével már 8-3-ra vezetett az Orosháza együttese, és az 5-6 gólos előnyt a folytatásban is magabiztosan őrizte, mindezt úgy, hogy Ratko Djurkovic vezetőedzőtől ezúttal minden olyan játékos lehetőséget kapott, aki eddig kevesebb szerephez jutott.

A második játékrészben az orosházi fiúk ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Sorra születtek a magyar találatok, míg az Ohrid csapata nyolc percig gólképtelen maradt – akkor is csak üres kapuba sikerült betalálniuk. Az Orosháza jó játékának köszönhetően folyamatosan 8-9 gólos előnyt birtokolt, a balkáni gárda csak az 54. percben tudta 5-re csökkenteni hátrányát (24-19), ám ennél közelebb már nem tudott férkőzni ellenfeléhez.

Slavuljica a legértékesebb játékosnak bizonyult (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A torna végeredménye: 1. Orosházi FKSE-LINAMAR, 2. RK Ohrid 2013, 3. RK Metaloplastika Sabac, 4. RK Sloboda Tuzla.
Az MVP (legértékesebb játékos) különdíjat az Orosháza jobbátlövője, Savo Slavuljica nyerte el.

Ratko Djurkovic: – Nagyon szép ez a tornagyőzelem, boldogok vagyunk. Kiváló főpróba volt ez a viadal a bajnokság kezdete előtt, jó teljesítményt nyújtottunk, jó a hangulat a csapatban, a fiúk megmutatták, hogy tudnak küzdeni egymásért, tudják segíteni egymást a pályán. Elégedett vagyok, jó képet mutatott csapatom.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.