Nagy csata és gólözön Egerben

Eger SZSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 34-33 (18-14)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, 95 néző. V.: Medve, Südi. Orosháza: Busa – Kiss Axel 2, Zubai, Mrsulja 8, Orjonikidze 9, Kancel, Németh L. 4 (3). Cs.: Herjeczki, Majdán (kapusok), Ambrus 1, Bella 1, Slavuljica 3, Pásztor 4, Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Az Eger legjobb dobója: Lezák 9 (5).
Kiállítások: 16, ill. 12. perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.

Foghíjasan állt fel az Orosháza az Eger otthonában a szerdai felkészülési mérkőzésen, s bár a grúz Orjonikidze felépült, de Lele és Döme kisebb sérülés miatt nem lépett pályára, és Zubai is csak perceket töltött a játéktéren.

A védekezésben akadtak gondok orosházi oldalon, amit a sok kapott gól is jelez. Djurkovic edző bátran kísérletezett, többféle védekezési formát kipróbált, de a csapat megérezte kulcsemberei hiányát. Örömteli volt azonban az ifiből a keretbe került Molnár Gergő jó teljesítménye.

A második félidőt négygólos hátrányból kezdte az OFKSE, ám megvolt a lehetőség, hogy Kancelék a maguk javára fordítsák az eredményt, de néhány hibás döntés, rontott lövés keresztülhúzta a számításokat. A vendégek az utolsó percben még kiegyenlítettek, de a hazaiak a legvégén egy büntetővel megszerezték a győzelmet.

Ratko Djurkovic: – Látszott, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, ahol egyik gárda sem akarta kiteríteni a kártyáit. A csapat teljesítményén meglátszott, hogy kulcsembereink hiányoztak, így kicsit több hiba csúszott a játékunkba. A fiatal Molnár Gergő bizonyította, hogy helye van a csapatban.

Az orosháziak újabb felkészülési mérkőzésére csak péntek délutánig kell várni, akkor a Vecsés otthonában lép pályára az élvonal újonca.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.