Harcos döntetlen

Orosházi FKSE-LINAMAR – Politehnica Temesvár (romániai) 26-26 (16-11)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás. Orosháza: Busa – Pásztor M., Orjonikidze 6, Döme 5, Mrsulja 4, Zubai, Németh L. 4 (2). Csere: Herjeczki, Majdán (kapusok), Ambrus 2, Kancel, Lele 3 (1), Slavuljica 2, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Temesvár legjobb góldobója: Sadoveac 8 (4).
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5.

Két temesvári találattal indult a találkozó, de a házigazdák hamarjában fordítottak (7. p.: 4-2). A folytatás is szoros csatát hozott, elsősorban az ex-szegedi horvát válogatott, Pribanic tört sok borsot Zubaiék orra alá, az Orosháza az első negyedórában nem is tudott jelentősebb előnyre szert tenni. A jó hazai védekezés eredményeként a 21. percben lett először 4 gól a két együttes között (11-7), amit a szünetig a szünetig még növelni is tudtak a helyiek.

Döme Szabolcs és Mrsulja (24) is gólerősen játszott (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész első öt percében felváltva estek a gólok, majd egy jó szériával a látogatók két gólra felzárkóztak (40. p.: 20-18). Ekkor Orjonikidze kisebb vállsérülést szenvedett, ami rányomta a bélyegét a vendéglátók támadójátékára. Folyamatosan zárkóztak a vendégek, a lefújás előtt egy perccel az egyenlítés is összejött számukra. Hiába kért Djurkovic edző időt nyomban, tanítványai a végjátékban már nem tudták visszavenni az előnyt.

Ratko Djurkovic: – Igazi kemény mérkőzést játszottunk, egy jó ellenféllel szemben. Bemutattuk, hogy van még potenciál a csapatunkban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.