Keményen dolgozik a csapat

Az elmúlt hét elején elkezdte a felkészülést az NB I-es szezonra a férfi kézilabdacsapat. Kíváncsiak voltunk, milyenek az első benyomásai az edzőnek, a régi-, és új játékosnak.

A felkészülés kezdetén Ratko Djurkovic azt mondta, hogy az első napok az ismerkedés jegyében telnek. Igyekszik felmérni, ki mit tud, ki mire képes. Alakul a kép.

A mester elégedett a játékosok motiváltságával (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Tizenkét nap telt el a felkészülésből. A legfontosabb, hogy azt látom, mindenki motivált, és így jól halad a munka. Minden játékos belead mindent az edzéseken. Jövő héttől elkezdődnek a felkészülési mérkőzések, velük együtt pedig egy más jellegű munka. Látom már, melyik posztra kik alkalmasak, egy problémám van, egy picit rövid a kispadunk, ezen dolgozunk, de aki itt van, az jó. Gyorsan eltelt ez a másfél hét. Itt Orosházán mindenki kedvesen fogadott, nagyon jól érzem magam – foglalta össze Djurkovic mester.

Ha előkerül a labda, az mindenkinek jobb (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Lele Ákos azon játékosok közé tartozik, akik kivívták a feljutást és maradtak Orosházán. Jól érzi magát, de ő amolyan homo ludens (játszó ember) és örül, hogy most már többször előkerül a labda. 
– Alapozunk, mint mindenki és ez igen kemény időszak. Szerencsére a hosszú távú futásokon nagyrészt túl vagyunk, ami számomra jó, mert nem nagyon szeretem. Mostantól inkább a taktikán van a hangsúly. Ezeket sokkal jobban magaménak érzem, de azt hiszem, ha labda van, az mindenkinek jobb. Ratko kemény edző, de ilyen volt játékosként is. Rég ismerem és körülbelül erre is számítottam. Kíváncsi vagyok a taktikai edzéseken miket húz elő a pakliból – teszi hozzá Lele Ákos.

Nagyon tetszik Orosháza, jól érzem magam (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Balatonfüred együttesétől igazolt Orosházára Kancel Ottó. A szlovák válogatott lövő számára Orosházán minden új, mindennel ismerkedni kell. Szerencsére a társak segítenek neki ebben.
– Nagyon jók az első benyomások. Tetszik a város is, már amennyit láttam belőle. Sok játékost ismertem régebbről, így a beilleszkedés nem volt túl nehéz. Ratko személyében egy igen kemény, ambiciózus edzőt ismertem meg. Sokat edzünk, de ezt így kell. Úgy gondolom, jó munkát végzünk. Nagyon hasonlítanak Csoknyai és Ratko mester edzései. Itt is a védekezésen lesz a fő hangsúly, mint annak idején Füreden. Várom az edzőmeccseket, hogy lássuk, hol tartunk – foglalta össze Kancel Ottó.

A játékosokhoz hasonlóan a szurkolók is várják a hazai találkozókat, melyek közül az elsőre a tervek szerint augusztus másodikán kerül sor, amikor a Cegléd ellen lépnek pályára az orosházi zöld-sárgák.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.