Bemutatjuk új játékosainkat – Igor Mrsulja

A 25 esztendős szerbiai irányító-balátlövő játékos holland élvonalbeli csapatból, a HV KRAS/Volendam együtteséből érkezik Orosházára, szerződése egy bajnoki szezonra szól.

A 190 centiméter magas Igor Mrsulja Belgrádban született, 10 éves korában barátai unszolására kezdett el kézilabdázni. 2009-től a kilencszeres bajnok és nyolcszoros kupagyőztes Partizan Belgrád játékosa, később csapatkapitánya is volt. Együttesével 2012-ben megnyerte a szerbiai bajnokságot, 2012-ben és 2013-ban kupagyőzelmet szerzett. A belgrádi gárdával szerepelt a Bajnokok Ligájában, az EHF-kupában és a Challenge-kupában, valamint a SEHA-ligában is.

Góljai kupagyőzelmet és bajnoki ezüstöt értek (Fotó: Jaap van der Pijll)

Igor 2017-ben Belgrádból a holland HV KRAS/Volendam együtteséhez igazolt, csapatával a holland első osztályú bajnokságban és azzal párhuzamosan a belga-holland BENE-ligában is szerepeltek. A 2018/2019-es szezonban kupagyőzelmet, a bajnokságban második helyet, a ligában hatodik helyet szereztek, ahol a szerb játékos a maga 87 góljával a Volendam együttesének leggólerősebb játékosa volt, februárban pedig a BENE-liga legjobb játékosának címét is kiérdemelte.

A holland Volendam mezében

Szerb utánpótlás válogatottként valamennyi korcsoportot végigjárta, rendszeresen választották korosztálya legjobb játékosának. Legnagyobb válogatottbeli sikere a 2011-es törökországi EYOF-hoz (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) fűződik, ahol a szerb válogatottal a dán és német együttes mögött bronzérmet szerzett.

A “Mrki” becenévre hallgató Mrsulja kedvenc csapata a német Rhein-Neckar Löwen, kedvenc kézilabdázója pedig az ott játszó svájci válogatott játékos, Andy Schmid.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.