Bemutatjuk új játékosainkat – Teimuraz Orjonikidze

Az NB I-es bajnokság előző szezonjának 7. helyezettjétől, a Ferencváros csapatától érkezik az Orosházi FKSE-LINAMAR együtteséhez a 23 esztendős, sokszoros grúz válogatott balátlövő.

Teimuraz Orjonikidze a grúz fővárosból, a GTU Tbiliszi csapatától került 2016-ban Macedóniába. Egy évet a HC Prilep együttesében töltött, majd a következő idényt már a hatszoros macedón bajnok RK Pelister Bitola gárdájában játszotta végig, a balkáni ország bajnokságában gólkirályi címet is szerzett. Tavaly nyáron szerződött a magyar NB I-es újonc csapatához, a zöld fehérekkel végül a bajnokság 7. helyén végeztek, a grúz légiós 21 bajnoki mérkőzésen 58 gólt szerzett, ezzel a Fradi negyedik legeredményesebb játékosának bizonyult.

A grúz átlövő a MOL-Pick Szeged ellen sem jött zavarba (Fotó: fradi.hu)

A 198 centiméter magas, 90 kilogrammos játékos hazája válogatottjában is alapembernek számít. Grúzia gárdája legutóbb június közepén lépett pályára az IHF Feltörekvő Nemzetek Tornáján. A harmadik alkalommal megrendezett viadalon a végső győzelmet is megszerezte a hazai pályán játszó grúz válogatott, miután a döntőben 31-21-re legyőzte Kuba együttesét, Teimuraz Orjonikidze pedig a torna All-Star csapatában is helyet kapott.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.