Az élvonalban indul az OFKSE

Sajtótájékoztatón jelentette be NB I-es indulását hétfőn délután az Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabda együttese. A klub vezetése a csapat új vezetőedzőjének személyéről is lerántotta a leplet.

Az OFKSE vezetése beadta nevezését a 2019/2020-as bajnoki szezonra, a csapat az NB I/B megnyerése után ősztől az első osztályban folytatja szereplését – tájékoztatta a sajtó képviselőit Vajer Tamás, az egyesület elnöke. A sportvezető elmondta, tavasszal nehéz anyagi helyzetbe került a klub, de mostanra sikerült biztosítani a feltételeket az utánpótlás és a felnőtt együttes további működéséhez.

– Néhányan távoztak a csapatból, de a társaság gerince együtt maradt, a hiányzó posztok betöltésére folynak a tárgyalások – nyilatkozta újságírói kérdésre az OFKSE elnöke.

Ratko Djurkovic (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Ezt követően bemutatkozott az NB I-es gárda új vezetőedzője, a montenegrói Ratko Djurkovic, aki ismerős lehet a kézilabdabarátoknak, hiszen játékosként négy évet töltött a Pick Szeged csapatánál, később pedig edzőként két bajnoki szezonban a kispadról irányította a Komló NB I-es férfi csapatát. A 176-szoros jugoszláv és montenegrói válogatott beálló játékosként a 2000-es sydney-i olimpián negyedik helyet, a 2001-es franciaországi világbajnokságon bronzérmet szerzett, de edzőként is számos bajnoki- és kupasiker fűződik nevéhez. 2015-ben szerezte meg a legmagasabb, EHF mesteredzői képesítést, Orosházára a katari Al-Rayan csapatának kispadjáról érkezett.

– Nagyon örülök, hogy ismét Magyarországon dolgozhatok, nagy motivációval várom az új kihívást – hangsúlyozta Ratko Djurkovic, aki július 15-én kezdi meg a munkát új csapatával.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.